După ce Klaus Iohannis a anunțat că anul școlar va începe pe 14 septembrie, elevii români s-au revoltat și au ajuns să critice decizia luată de președintele nostru. Aceștia susțin că se simt puși în pericol din cauza pandemiei de coronavirus, însă se gândesc și la cei care lucrează în școli.
Elevii sunt nemulțumiți de decizia luată de Klaus Iohannis cu privire la începerea anului școlar pe data de 14 septembrie. Astfel, mai mutle asociații de elevi din București – Ilfov, Maramureș, Constanța și Vâlcea au transmis, prin intermediul unui comunicat, faptul că o eventuală decizie de suspendare a cursurilor luată în cazul în care se înregistrază un număr mare de cazuri ar fi o decizie luată mult prea târziu ”având în vedere rapiditatea cu care se răspândește acest virus”.
În contextul pandemiei de coronavirus, președintele român, Klaus Iohannis, a anunțat că școlile se vor deschide pe data de 14 septembrie, însă lucrurile vor merge în funcție de 3 scenarii.
”Am avut o întâlnire foarte importantă cu premierul şi mai mulţi miniştri şi secretari de stat. Tema discuţiei a fost începerea anului şcolar, situaţia învăţământului din România şi măsuri specifice în vreme de pandemia. S-au luat câteva decizii şi vă voi comunica datele cele mai importante pe care le avem acum şi deciziile luate astăzi, urmând să fie detaliate săptămânile care urmează. Primul lucru important pentru elevi, părinţi – pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar.
Pentru majoritatea elevilor asta înseamnă că vor merge efectiv, fizic la şcoală. Pentru a ţine cont de impactul pandemiei în fiecare şcoală, în fiecare localitate, au fost elaborate trei scenarii în funcţie de numărul de bolnavi din localitate. Aceste criterii sunt mai general valabile nu doar pentru şcoli, dar ele vor fi folosite şi pentru a evalua impactul pandemiei asupra şcolilor”, a declarat preşedintele.