Primaria Capitalei a modernizat pana in prezent 80 de unitati de invatamant prin programul “Reabilitarea Infrastructurii Educationale din Municipiului Bucuresti””, iar lucrarile la alte 20 de scoli vor fi gata in scurt timp.
Municipalitatea lucreaza de zor la modernizarea ultimelor scoli cuprinse in acest proiect, programul fiind derulat impreuna cu Banca Europeana de Investitii. In prezent se lucreaza in 20 de scoli, 18 din acestea fiind finalizate partial.
“Din cele 100 de scoli aflate in programul de reabilitare si modernizare, in 99 de unitati de invatamant procesul educational se desfasoara normal. Elevii bucureşteni care invata aici beneficiaza de conditii la nivel european, de laboratoare, sali de sport, cabinete medicale complet utilate” a declarat Primarul General, Sorin Oprescu.
Dotari moderne
In acest program au fost cuprinse 54 de sali de sport, iar in acest moment au fost finalizate 41 dintre acestea. Potrivit oficialilor Primariei Bucurestiului, bazinul semiolimpic care se construieste la scoala nr. 311 este realizat in proportie de 85%.
De asemenea, au fost dotate toate cabinetele stomatologice cuprinse in program (60 de unitati), iar, din 100 de cabinete medicale, 99 au fost utilate.
Primaria Capitalei condusa de Sorin Oprescu s-a ocupat si de cantinele si semiinternatele din scoli, acestea fiind in prezent la cele mai inalte standard. Nu au fost uitate nici echipamentele IT, astfel ca 99 de scoli au fost dotate cu tot ceea ce trebuie.
Lucrarile au avut ca scop principal consolidarea structurilor de rezistenta a cladirilor, refacerea acoperisurilor, a instalatiilor, a tamplariei interioare si exterioare, a bransamentelor, dar si termoizolarea cladirilor pentru reducerea consumurilor energetice si implicit a costurilor de intretinere a scolilor.
Unitati de ingrijire si educatie pentru copiii intre 0-3 ani
Municipalitatea deruleaza si un program destinat copiilor cu varste cuprinse intre 0-3 ani, “Mai multe centre de ingrijire pentru copilul tau, mai multe oportunitati de angajare pentru tine”, realizat cu fonduri europene nerambursabile prin Fondul Social European.
Prin intermediul acestui program, lansat in urma cu 3 ani, au fost infiintate 12 centre de ingrijire si educatie timpurie pentru copii 0-3 ani. Astfel, centrele Alex, Omide, Scaparici, Oaky, “La bunici”, Maria, Ariel, Aurora, “Casa cu Pitici”, “Casa cu Strumfi”, “Castelul Fermecat”, si “Curcubeul Magic” ofera in prezent posibilitatea ingrijirii unui numar de 750 de copii cu varste intre 0-3 ani, precum si posibilitatea reintoarcerii la locul de muncă pentru parintii acestora. Cel mai mic beneficiar al serviciilor oferite în aceste centre are doar 5 luni, fiind inscris in acest an scolar.