Fiind într-o eră digitală, din ce în ce mai multe persoane aleg să își echipeze locuințele cu diferite aparate electrocasnice, multe dintre acestea ”inteligente”. Însă, odată cu acest ”fenomen”, și facturile ajung să fie mai mari! Care este electrocasnicul din casa ta care consumă cel mai mult curent electric?
Multe persoane aleg să lase luminile aprinse în încăperi, dar acest lucru nu ar reprezenta, neapărat, „problema” facturilor mari pe care le au de plătit lunar. Există o serie de electrocasnice din casa ta care consumă mult curent electric. Lumina ar reprezenta 10-15% din factura la curent, însă pe listă se află alte electrocasnice care consumă curent electric, facturile ajungând mai mari.
În primul rând, trebuie să te gândești la necesitățile tale, când vine vorba despre echiparea unei locuințe. Pe listă se află, de exemplu, fierbătoarele de apă. În condițiile în care folosești zilnic, poate chiar de mai multe ori pe zi, un fierbător de apă, trebuie să lași aparatul să încălzească apa, însă nu mai mult decât este nevoie, deoarece ar putea să folosească mai multă energie.
Pe de altă parte, conform Playtech, multe locuințe sunt echipate cu aparate de gătit electrice, care consumă aproximativ 317 kWh anual. Există o posibilitate să poți primi o factură mai mică la curent, dacă ai avea posibilitatea să achiziționezi un cuptor mai mic. De asemenea, este de preferat să nu setezi temperatura la maximum, deoarece nu o să se încălzească mai repede, ci o să fie în situația de a folosi mai multă energie.
De asemenea, pe listă se află și computerele tip desktop, care ar putea să ajungă să consume de cinci ori mai multe energie decânt laptopurile. În condițiile în care nu ești nevoit să folosești PC-ul, este recomandată oprirea completă. Acesta consumă energie și în modul standby. Site-urile de specialitate recomandă achiziționarea unui monitor tip LED.
Citește și VEȘTI CUMPLITE PENTRU BUCUREȘTENI! FACTURILE LA CĂLDURĂ S-AR PUTEA DUBLA!
Pe listă se mai află și televizoarele tip plasmă, frigiderele și congelatoarele, dar și uscătoarele și mașinile de spălat. De exemplu, acest tip de televizoare consumă, în medie, 658 kWh anual. De aceea este recomandat să oprești televizorul atunci când nu dorești să vizionezi un program. Pe de altă parte, frigiderele și congelatoarele ajuns că consume 427 kWh în fiecare an, iar pentru a nu se întâmpla acest lucru, se recomandă o setare corespunzătoare a temperaturilor. De asemenea, frigiderele nu trebuie să fie pline. Cât despre uscătore și mașinile de spălat, este recomandată folosirea unei temperaturi scăzute și găsirea unui detergent care poate fi folosit și la 30 de grade.
Sursă foto: Pixabay