Electrocasnicul care îți „rupe” factura la lumină. Consumă în doar 1 oră cât alte aparate în 7 zile
Se poate spune că este o perioadă destul de delicată din punct de vedere economic, iar românii au devenit tot mai atenți atunci când vine vorba de economii. Sunt câteva aparate electrocasnice din gospodărie care sunt mari consumatori de electricitate, iar unul din ele consumă în 60 de minute cât alte aparate în 7 zile.
Este vorba despre cuptorul electric. Acest electrocasnic este cel mai mare consumator de electricitate din gospodărie. Este un aparat pe care majoritatea oamenilor îl dețin, însă puțini sunt cei care au idee cat de mult contribuie acestea la încărcare facturilor de lumină.
Potrivit doctorului în inginerie nucleară, Luis Juanico, care a studiat mai multe grupe de electronice, un cuptor electric folosește o putere începând de la 3.000 W, dar pe piață sunt și modele care pot ajunge la 10.000 de wați, potrivit Gândul.ro.
Top 3 electrocasnice care încarcă factura de lumină
Pe locul doi în clasamentul expertului se află mașina de spălat rufe, urmată de mașina de spălat vase, ambele folosesc o putere începând de la 3.000 W: „Dacă trebuie să spălați cu apă caldă pentru că aveți hainele foarte murdare, faceți-o dimineața sau după zece și jumătate seara, când consumul este mai mic. Mașina de spălat poate fi programată. Dacă trebuie să speli seara, fă-o cu apă rece”, a spus Luis Juanico.
Un alt factor important care poate duce la încărcare facturii de lumină este vechimea acestora. Astfel, cu cât frigiderele sau mașinile de spălat rufe mai vechi de 10 ani ar fi cele mai mari consumatoare de energie.
Citește și: NU MAI PUNE TELEFONUL LA ÎNCĂRCAT ÎNAINTE SĂ ÎI SCOȚI HUSA. IATĂ CE SE POATE ÎNTÂMPLA, DE FAPT
Aerul condiționat este un alt consumator de energie electrică. Spre exemplu, dacă este setat la o temperatură de 24 de grade Celsius, acesta va rula cu o putere de 1.000 W. O modalitate bună de a reduce costurile la factura de energie este să vă orientați către electronicele din clasa energetică A, produse eficiente energetic.
Deși pare ireal, fierul de călcat este un alt consumator important de energie, mai ales dacă este cu aburi. În funcție de model, acesta poate ajunge să consume până la 2.300 W, de aproape trei ori mai mutl decât un fier de călcat de dimensiuni mici, fără aburi.
„Este convenabil să folosiți un fier de călcat mic de călătorie, care consumă 800 de wați. Fierul de călcat mare cu aburi poate ajunge, în funcție de model, de la 1.000 la 2.300 de wați, adică de aproape trei ori mai mult”, a mai spus doctorul în inginerie nucleară.