Părintele George Radu Trăilescu are 43 de ani şi este coordonatorul Centrului de informare pentru persoane cu deficiențe de vedere „Didim cel Orb” din Drobeta-Turnu Severin. Împreună cu soția sa, Oana Trăilescu, prin Centrul „Didim cel Orb”, Asociația Nevăzătorilor filiala Drobeta-Turnu Severin este printre puținele din țară care tipăresc cărți în Braille, calendarul ortodox în Braille, precum și alte cărți duhovnicești și de rugăciune pentru a fi accesibile nevăzătorilor și celor care utilizează acest limbaj. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă spune povestea impresionantă a slujitorului Bisericii.
Preotul s-a născut cu o boală care i-a afectat vederea şi, în ciuda intervenţiilor chirurgicale, nu s-a vindecat. A urmat cursurile unei şcoli speciale pentru persoanele cu probleme de vedere din Cluj, apoi Teologia. (NU RATA: A ÎNVĂŢAT MESERIE DE LA UN STICLAR SURDO-MUT. CREEAZĂ GLOBURI DE CRĂCIUN ÎN CASA PĂRINTEASCĂ)
De câţiva ani, conduce aceste centru, care ajută şi alte persoane cu deficienţe de vedere.
„Cred că prin dăruire se ajunge la fericire“, spune părintele. George Radu Trăilescu a făcut școala la Cluj Napoca, orașul care l-a schimbat și format ca om.
Centrul informațional condus de preotul nevăzător vine, pe cât posibil, în sprijinul persoanelor cu deficienţă de vedere. (CITEȘTE AICI: PREOTUL ”DORU NEMURITORU” S-A ÎNTORS! A VÂNDUT ”MĂRȚIȘOARE” DE PAPAYA CU FOIȚĂ DE AUR…)
„Cu ajutorul tehnologiilor de acces, persoanele cu deficienţă de vedere pot să-şi depășească deficienţa vizuală, să devină active în societate, independente, informate, educate, punându-şi în valoare potenţialul propriu”, mai spune preotul.
Existența Centrului „Didim cel Orb”, a revistei, a site-ului şi a celorlalte materiale informative va face ca „glasul” persoanelor nevăzătoare să se audă cu mai multă putere, să fie ascultat şi respectat, este convingerea părintelui. (VEZI ȘI: EI SUNT CAMPIONII NEVĂZĂTORI LA FOTBAL)
Didim cel Orb a fost un scriitor bisericesc din Alexandria, care a trăit în secolul IV. El a orbit la vârsta de patru ani, înainte să înveţe să citească, dar, cu toate acestea, a reuşit să dobândească o cultură vastă. Scrierile sale care s-au păstrat până în prezent dovedesc o cunoaştere aprofundată a Sfintei Scripturi şi au şi o valoare literară teologică ridicată.