El e sculptorul cu drujba care face artă din arborii putreziți
„Fata din adâncuri”, „Spiritul Pădurii”, „Mănunchiul de Flori”, „Sunetele Copacilor” sau „Fata Verde” sunt numele unor adevărate bijuterii sculptate în lemn de către un inginer în silvicultură și care pot fi admirate acum în parcurile din Craiova. Trecătorii se uită îndelung la lucrări şi le fotografiază.
Lucrările au fost realizate de artist acasă, în atelier şi, de câteva zile, au ajuns în parcurile din Craiova, spre admiraţia trecătorilor.
„Eu lucrez ceea ce rezultă în urma tăierii arborilor putrezi, e greu să porneşti cu o schiţă clară în minte şi lemnul nu te ajută. Sunt de profesie inginer silvic şi iubesc pădurea, nu lucrez în lemn verde, doar în ce taie ei în spaţii verzi ”, spune artistul Gabriel Rizea.
O viață nouă pentru copacii doborâți din parcuri
Sculpturile „Fata din adâncuri”, „Spiritul Pădurii”, „Mănunchiul de Flori”, „Sunetele Copacilor” sau „Fata Verde” pot fi admirate în parcurile Craiovei. Toate poartă semnătura artistului Gabi Rizea, care, de ani buni, dă viață copacilor vechi ai orașului.
„Din această primăvară, Grădina Botanică este mai bogată cu zeci de sculpturi reprezentând flori viu colorate și personaje desprinse din povești. Și cei care se plimbă în Parcul Romanescu, în zona Debarcaderului, vor avea ocazia să o admire pe Fata Verde. (CITEȘTE ȘI: MINUNĂŢIILE SCULPTORULUI CU DRUJBA. TRANSFORMĂ COPACII USCAŢI DIN CRAIOVA ÎN OPERE DE ARTĂ)
Toate se alătură băncuțelor, trunchiurilor de copaci cu chipuri umane și celorlalte opere de artă deja amplasate în parcurile și grădinile Craiovei de Gabi Rizea”, a postat Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.
Sculpturile inedite sar în ochii trecătorilor
Oamenii apreciază arta făcută în resturile de copaci.
„Foarte frumoase. Sunt mai multe lucrări. Asta e prima pe care am văzut-o acum. Abia aştept să le văd pe următoarele”, spune un trecător.
În curând, şi locurile de joacă vor fi amenajate cu alte lucrări făcute tot în lemn de acest artist. (VEZI ȘI: ŞASE ARTIȘTI AU PORNIT DRUJBELE ÎNTR-UN PARC DIN CRAIOVA)
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.