S-a născut în 2005, și, la împlinirea a 14 ani, și-a făcut cadou o nouă medalie de aur, la o competiție națională de lupte greco-romane. Este povestea emoționantă a unui copil din Giurgiu, care, deși nu și-a cunoscut părinții, a depășit orice obstacol pentru a-și împlini visul. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă toate detaliile. (NU RATA: EL ESTE ”MICUȚUL CLAYDERMAN” AL ROMÂNIEI)
Se numește Valentin Gheorghe și, de mai bine de șase ani, este antrenat de Florin Antonescu, cel care, de altfel, l-a și descoperit pe micul campion. „Am venit la lupte împreună cu fratele meu mai mare, Florin, care acum este component al lotului de lupte de la Steaua. M-a adus, am văzut despre ce este vorba, și mi-a plăcut. Și așa… am rămas!”, povestește, timid, Valentin.
Copilul nu își cunoaște părinții, pentru că, de la vârstă fragedă se află „în grija statului”. Locuiește într-una dintre căsuțele Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Giurgiu și este elev în clasa a șasea la Școala cu clasele I – VIII nr. 4 „Mihai Eminescu” din municipiu.
De altfel, despre el, cei din conducerea DGASPC Giurgiu au avut, tot timpul, doar cuvinte de laudă, precizând, nu o dată, că Valentin poate fi un exemplu al copilului care, deși a crescut într-un mediu diferit, dificil, neavând tot ceea ce au copiii cu familii, a reușit să își depășească, de fiecare dată, condiția. (CITEȘTE ȘI: A PILOTAT PRIMUL AVION LA 15 ANI, IAR AZI…)
De-a lungul timpului, antrenorul Florin Antonescu s-a atașat de micul luptător, ajungând ca, în decursul anilor, Valentin să fie considerat un membru al familiei acestuia, nelipsit de la mesele de sărbători. (VEZI ȘI: NOAPTEA E GRĂNICER, ZIUA E LUPTĂTOR ÎN CUȘCĂ)
Primul lui concurs a fost pe vremea când avea 8 ani, la Clubul Dinamo, unde, de altfel s-a și accidentat. Pe moment, a vrut să renunțe, dar „stofa dură” din care este croit l-a făcut să strângă din dinți și să câștige. Au urmat apoi concursurile, unul după celălalt, aproape toate terminate pe podium. Cele mai multe, chiar pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.
Cel mai important concurs al lui Valentin Gheorghe este Campionatul European U15, de unde s-a întors cu cea mai bună clasare din lotul României: locul 6 la categoria 45 kg, categorie la care au fost înscriși 41 de sportivi.
„Acolo este altceva, sentimentul că lupți pentru țara ta te face să devii alt om. Sincer, nu se compară cu un concurs național sau zonal la care am mai participat…”, își amintește Valentin Gheorghe.
El spune că cel mai frumos moment este atunci când, pe salteaua de luptă, reușește să își învingă adversarii. (CITEȘTE AICI: OLIMPICA LA ENGLEZĂ FACE VOLUNTARIAT. E PROFESOARĂ LA 16 ANI PENTRU COPIII DINTR-UN SAT DIN TELEORMAN)
Micul Valentin este deja selectat în lotul României de speranțe olimpice. Ca orice sportiv, își dorește ca, la Jocurile Olimpice, să câștige o medalie.
„Nu contează de care, dar de aur să fie!”, spune Valentin, zâmbind ștrengărește, ca orice copil de vârsta lui.
Și, fiindcă este un copil, are aceleași pasiuni ca oricare altul de vârsta lui: se joacă, învață, dar, mai presus de orice, se antrenează zilnic. Știe că fără muncă nu se face nimic în viață! Este un motto pe care i l-a insuflat chiar antrenorul său, Florin Antonescu. (NU RATA: A ABSOLVIT FACULTATEA DE DREPT CA ȘEFĂ DE PROMOȚIE ÎNTR-UN SCAUN CU ROTILE)
Antrenorul giurgiuvean spunea, despre speranța de aur a luptelor greco-romane giurgiuvene:
„Pe Valentin l-am găsit alături de mai mulți copii de 6, 7 sau 8 ani, în urmă cu circa 7-8 ani, i-am chemat la sală, și după aproape patru luni de antrenament, i-am dus la primul lor concurs. De la primul concurs, disputat la Dinamo, Vali a fost remarcat și de alți antrenori, de la cluburi mari de lupte din țară, iar pentru mine a fost o confirmare și un prim pariu.
Vali este un sportiv bun sau foarte bun, și spun asta bazându-mă pe faptul că, dacă de patru ani este permanent medaliat, multiplu campion național, din Polonia a venit cu cea mai bună performanță din lotul României, putem spune doar că este un sportiv care promite.
Viitorul lui ca sportiv depinde doar de el, și de Dumnezeu care trebuie să îl ocrotească și să îi dea sănătate. Ca orice copil, mai face și trăsnăi. Muncești cu el două, trei luni să facă o anumită categorie, și cu două-trei zile înainte de concurs, ai surpriza să mănânce dulciuri și să se îngrașe cu un kilogram…Și toată munca îți este dată peste cap…”.
Chiar dacă unii cred că, în performanță, 90% este talent, și 10% muncă, la Valentin, procentul este egal, mai spunea antrenorul său. După mai bine de trei decenii, Giurgiu are astfel, din nou, speranțe la medalii mondiale sau chiar olimpice în luptele greco-romane, după remarcabilele preformanțe obținute de maestrul emerit al sportului, Nicu Gingă. (VEZI ȘI: POVESTEA ”SHAOLINULUI” DIN FETEŞTI CARE BATE CUIE CU CAPUL)