Ei sunt salvatorii pantofilor uzați. Din studenți, au devenit cizmari de ocazie
Un grup de șapte voluntari din Craiova fac lucruri frumoase pentru familiile nevoiaşe din judeţul Dolj. Au iniţiat un proiect prin care încălțămintea veche a craiovenilor poate fi curățată, recondiționată sau chiar personalizată. Iniţiatorul acestui proiect încurajează tinerii din Craiova să se implice în viaţa comunităţii şi să dezvolte programe şi deziderate care să vină în sprijinul acesteia.
Proiectul prin care se pot recondiționa sau chiar personaliza articolele de încălțăminte a prins contur acum câteva luni, după ce managerul acestui proiect a văzut un videoclip postat de o persoană din Statele Unite ale Americii.
„O idee cumva împrumutată de peste mări şi ţări, din America. Am văzut acolo că poţi aduce o pereche de încălţăminte cât de cât la forma iniţială”, spune Ovidiu Fudulache, manager de proiect. (NU RATA: OLIMPICA LA ENGLEZĂ FACE VOLUNTARIAT. E PROFESOARĂ LA 16 ANI PENTRU COPIII DINTR-UN SAT DIN TELEORMAN)
Acesta a strâns șapte voluntari care, atunci când nu sunt la facultate, pentru că majoritatea sunt studenţi, vin la atelierul de recondiţionare.
Cum sunt „salvați” pantofii vechi
„Acesta este un aparat de albire. De observat, când purtăm astfel de încălţăminte şi talpa s-a îngălbenit, aici punem o soluţie de albire”, explică unul dintre voluntari.
„- Am încercat şi mi-a reuşit să redau culoarea pe care a avut-o iniţial, iar acum aştept rezultatul.
– Cât de greu e?
– Timpul este cel mai greu factor, că nu pot ajunge aici tot timpul”, spune Oana Popescu. (VEZI ȘI: EA ESTE ”ÎNGERUL” DE LA 112!)
În afară că strâng încălțăminte de la donatori și o recondiționează pentru a o oferi nevoiașilor, voluntarii obțin fonduri pentru activitatea lor caritabilă din serviciile pe care le oferă oricui e interesat să își „salveze” pantofii.
Sumele de bani obținute sunt reinvestite în dotări și materiale consumabile, în încercarea de a dezvolta sfera de servicii. Tarifele pentru serviciile practicate de echipa Ageless sunt cuprinse între 10 și 150 de lei, totul în funcție de ceea ce dorește clientul (curățare standard, albire talpă, revopsire, lipire sau personalizare – cu machete sau manuală). (CITEȘTE AICI: LA 21 DE ANI, O OLTEANCĂ SCOATE BANI DIN… AGRICULTURĂ SUB ZĂPADĂ)
Încălțăminte pentru nevoiași
Tinerii care se ocupă de proiect vor să deschidă un atelier în centrul orașului și două centre în zone-cheie ale urbei, unde locuitorii să poată dona încălțăminte.
„Ca și principal obiectiv, ne propunem ca în următorul an să deschidem un atelier în zona centrală a orașului Craiova, astfel încât să creștem gradul de vizibilitate al Ageless. Totodată, în luna septembrie ne dorim să amenajăm în punctele-cheie ale oraşului, două spaţii special destinate colectării articolelor de încălţăminte, astfel încât acestea să nu mai ajungă la groapa de gunoi, ci să fie sortate, recondiţionate (dacă este posibil) şi reciclate.
Ne-am propus încă de la început să încheiem o serie de parteneriate cu magazinele de profil ce își desfășoară activitatea în Craiova și sperăm să reușim acest lucru până la finalul anului 2020. Printre altele, împreună cu aceștia ne dorim să realizăm un eveniment de expoziție cu vânzare, iar o parte din vânzări să fie donată către persoanele care se confruntă cu dificultăți în viață de zi cu zi”, încheie Ovidiu Fudulache.
În prezent, voluntarii lucrează la recondiţionarea a peste 150 de perechi de încălţăminte care vor ajunge la familiile nevoiaşe. (VEZI ȘI: SUPER-POLIȚISTUL DE LA SLATINA)
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.