Gemenii Mihai şi Adrian Gabriel Anghel sunt doi tineri talentați din Craiova. Spre deosebire de majoritatea celor din generația lor, gemenii își ocupă timpul liber cu activități inedite: fac broderii, croiesc haine, se pricep la coafuri vintage și machiaje, dar și gătesc. CANCAN.RO, SITE-UL NR1. DIN ROMÂNIA, vă prezintă povestea lor uluitoare. (CITEȘTE ȘI: POVESTEA FETIȚEI DE 2 ANI CARE A DEVENIT VEDETĂ PRINTRE PĂPUȘILE-GIGANT)
Gemenii realizează broderiile manual, pe ie, folosind diferite simboluri tradiționale românești. Cele mai utilizate sunt: cărarea rătăcită, unul dintre cele mai vechi elemente ornamentale (prezent și pe ouăle încondeiate pe care tot ei le realizează), motivul cetinii de brad, al viței de vie, dar și simbolul solar, care împodobește partea superioară a mânecii.
Sursele lor de inspirație vin, în mod special, din portul Reginei Maria, dar şi din tradiția românească, în general.
Gemenii Mihai şi Adrian Anghel, sunt elevi la Liceul de Arte „Marin Sorescu“ din Craiova, şi uimesc pe zi ce trece prin talentul lor. La 18 ani, ei croiesc şi brodează rochii, coafează după modele inspirate din perioade apuse cum ar fi renascentismul, dar sunt pricepuți și la machiaje elaborate.
Toți cei care au avut ocazia să îi cunoască au rămas impresionați de ceea ce știu să facă. (NU RATA: Există un sat din România unde tinerele învaţă să fie gospodine. Şcoala de neveste)
Printre alte, croiesc și rochii colegelor, pentru balurile bobocilor
„Noi suntem frații gemeni care ne-am făcut remarcaţi prin tot ce am făcut. Suntem gemeni, deşi nu prea semănăm. Studiem la Secția de ceramică a Liceului de Arte «Marin Sorescu». Bunica a fost persoana care ne-a descoperit şi ne-a ajutat”, spune Adrian Anghel. (VEZI ŞI: A învăţat meserie de la un sticlar surdo-mut. Creează globuri de Crăciun în casa părintească!)
Cei doi artiști spun că atelierul lor este, de fapt, toată casa.
„Noi nu avem un atelier în casă. Pur şi simplu, toată casa este atelierul nostru. Facem rochii fiind solicitaţi de colegele noastre pentru evenimente. A fost suficient să facem pentru o persoană. Apoi am avut şi mai multe solicitări. Abordăm în general stilul vintage al anilor 50 şi combinăm cu medievalul, cu goticul, depinde de persoană”, a mai spus Mihai Anghel. (NU RATA: L-AM GĂSIT PE ULTIMUL OPINCAR AL OLTENIEI)