Cine ar putea sa-i ia locul Codrutei Kovesi la conducerea DNA. În 2007, în cadrul unui interviu, procurorul Marius Iacob a afirmat: „Dacă Elodia trăiește, eu îmi dau demisia”, potrivit jurnalul.ro. Vă reamintim că, pe 30 august 2007, Elodia Marinela Ghinescu a dispărut în împrejurări suspecte. Avocata de 38 de ani era căsătorită cu polițistul Cristian Cioacă. Cei doi au un băiat împreună, care e în grija bunicilor materni, în timp ce tatăl lui e după gratii. (VEZI PE CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA: CODRUȚA KOVESI, PRIMA DECLARAȚIE DUPĂ CEREREA DE REVOCARE VENITĂ DIN PARTEA MINISTRULUI JUSTIȚIEI: „VOI URMA PROCEDURA LEGALĂ ȘI MĂ VOI PREZENTA…”)
Cine ar putea sa-i ia locul Codrutei Kovesi la conducerea DNA. Marius Constantin Iacob a fost delegat în funcția de procuror șef adjunct al DNA pe 22 iulie 2013. Luna trecută, Laura Codruța Kovesi și adjunctul Marius Iacob au fost cercetați disciplinar de Inspecția Judiciară. Inspectorii au constatat că procurorul şef al DNA ar fi săvârşit mai multe abateri disciplinare. Alături de ea a fost cercetat şi adjunctul DNA, Marius Iacob. Inspecţia a sesizat Secţia pentru procurori a CSM.
Cine ar putea sa-i ia locul Codrutei Kovesi la conducerea DNA. Una dintre abaterile disciplinare ale procurorului şef al DNA se referă la înregistrările apărute în spaţiul public, din timpul unei şedinţe de lucru, pe data de 18 iunie 2017.
Cine ar putea sa-i ia locul Codrutei Kovesi la conducerea DNA. „Procurorul şef al DNA s-a exprimat în sensul combaterii efectelor negative în planul imaginii si credibilităţii instituţiei, generate de Decizia CCR 68/2017, prin instrumentarea urgentă a unor dosare «cu miniştri», de impact mediatic, şi-a exprimat dezacordul cu privire la caracterul legal, definitiv şi general obligatoriu al Deciziei CCR 68/2017 şi a folosit exprimări inadecvate la adresa Curţii Constituţionale şi a unui judecător al Curţii Constituţionale, inducând ideea în cadrul opiniei publice că unul din criteriile în funcţie de care se prioritizează soluţionarea dosarelor este impactul mediatic al acestora şi calitatea oficială a persoanelor cercetate”, spun inspectorii într-un comunicat de presă, potrivit Mediafax.
Cine ar putea sa-i ia locul Codrutei Kovesi la conducerea DNA. Călin Nistor a fost delegat în funcția de procuror șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție pe 10 mai 2013. De-a lungul timpului petrecut la Direcția Națională Anticorupți, Călin Nistor a lucrat în peste 45 de dosare de corupţie. Potrivit gandul.info, Antonie Solomon (ex-PDL), Constantin Nicolescu (PSD), Ionel Manţog (ex-PNL), Dinel Staicu sau Cornel Penescu sunt doar câţiva dintre politicienii şi personalităţile trimise în judecată de procurorul Călin Nistor. În niciunul dintre dosarele sonore investigate de actualul şef al DNA instanţele nu i-au achitat pe inculpaţi şi nici nu au returnat dosarele. Procurorul Călin Nistor a fost nominalizat la un moment dat, de procurorul general de atunci, Daniel Morar, drept unul dintre cei care pot conduce DNA.