Lygia Alexandrescu Nutritionist Coenzima Q10 este o substanta care se regaseste in celulele organismului si are rolul de a lupta impotriva radicalilor liberi daunatori si de a proteja organismul de efectele distrugatoare ale razelor ultraviolete. Fiind un antioxidant puternic, coenzima Q10 previne riscul aparitiei cancerului, reduce dimensiunea tumorilor canceroase, minimizeaza urmarile atacurilor cerebrale si incetineste procesul de aparitie a ridurilor. Alte beneficii ale acestei substante sunt ameliorarea simptomelor in bolile cardiace, stimularea metabolismului si pierderea in greutate, cresterea nivelului energetic si chiar imbunatatirea vietii sexuale la barbati. Incepand cu varsta de 20 de ani, productia de coenzima Q10 din organism se reduce. Pentru a suplimenta deficitul este recomandat sa consumati alimente care contin aceasta substanta. Iata care sunt acestea: pestele (sardine si ton), carnea de vita, inima si ficatul de pasare si vita, ouale si alunele. Din pacate, gatirea alimentelor duce la inactivarea acestei substante, de aceea se recomanda consumarea in stare cruda a acestora. Si suplimentele nutritive care contin coenzima Q10 sunt, de asemenea, benefice.