Eduard Uzunov, despre drumul către succes al unui artist: „Fiecare autor este dator cu o capodoperă”
Eduard Uzunov a fost invitat în cadrul emisiunii „Înapoi în viitor”, moderată de jurnalista Andreea Perminova. Președintele și fondatorul Regatta, precum și proprietarul Galeriei de artă Rotenberg-Uzunov, a povestit despre pașii pe care trebuie să-i urmeze un artist ca să ajungă la inima iubitorilor de artă și a făcut referire și la perioada impresionistă.
Eduard Uzunov este proprietarul Galeriei de artă Rotenberg-Uzunov, dar și președintele și fondatorul brandului Regatta. Acesta este cunoscut și pentru faptul că este expert în imobiliare și deține mai multe proprietăți.
Invitat în cadrul emisiunii „Înapoi în viitor” cu Andreea Perminova, artistul a vorbit despre perioada impresionistă și despre cum ajunge un artist la inima publicului larg.
„Artistul trebuie să placă”
Eduard Uzunov a vorbit despre cum poate avea succes un artist și ce exemple putem lua de la artiștii care au scris istorie în curentul impresionist.
„Artistul trebuie să placă. Eu trebuie să reverberez ca și public larg, cât mai mult cu artistul respectiv. Nu contează că s-a chinuit, că a băut, că nu a băut, că și-a tăiat urechea, că s-a dus numai în bordeluri sau mai știu eu ce au făcut impresioniștii. Nu asta contează, ci contează că au avut un curent special. Dacă ați citit scrierile despre impresioniști, fiecare s-a concurat, fiecare voia să facă mai bine decât celălalt, concurența este benefică, în orice lume. Așa au ajuns că creeze capodoperele, iar perioada impresionistă este perioada cea mai apreciată din pictura modernă și contemporană”, a spus Eduard Uzunov în cadrul emisiunii.
„Îmi place extrem de mult Modigliani”
Unul dintre artiștii preferați ai lui Eduard este Amedeo Modigliani. Acesta a povestit cum a intrat în casa unei doamne care avea un tablou asemănător cu a unei opere de-a lui Modigliani și pe care și-a dorit să o aibă cu orice preț.
„Contează să-l faci pe publicul larg să reverbereze, să simtă ceva acolo. Eu merg pe următorul principiu: Fiecare autor, fiecare artist este dator cu o capodoperă. Eu am descoperit nume necunoscute care au niște lucrări senzaționale. Îmi aduc aminte că am intrat în casă la o doamnă și zic eu: «Îmi place lucrarea aceea». Zice: «Aa, e bunica mea». Zic eu: «Ok, până marți îți ofer atât pe bunica». Zice: «Dar cum să o iau de aici că a stat 50 de ani». Era o lucrare cu geamul spart, afumată, dar nu conta. Îmi aducea aminte de Modigliani și mie îmi place extrem de mult Modigliani”, a mai completat acesta.
Urmărește integral emisiunea pe platforma Csid sau pe canalele de Youtube Gândul și Ce se întâmplă doctore.
This browser does not support the video element.