Edilii Capitalei au facut cinste cu focuri de artificii si spectacole in aer liber
ATMOSFERA. In sala mobila a circului, bucurestenii au asistat la un spectacol de dansuri populare IMBULZEALA. Strazile din Centrul Istoric au fost loc de promenada pentru sute de oameni veniti sa celebreze ziua orasului Distractie. De zilele orasului, locuitorii Capitalei s-au bucurat de concerte de muzica, parade de costume de epoca si au putut urca pe Arcul de Triumf Alexandra Ariciu, Alexandra Nastase Atmosfera de odinioara a fost reinviata weekendul trecut pe strazile Capitalei. La cei 459 de ani de la prima atestare documentara a Bucurestiului, locuitorii orasului au putut admira o parada a trasurilor, impodobite cu flori, dar si a rochiilor de la inceputul secolului XX. In Centrul Istoric s-au adunat de la primele ore ale diminetii sute de curiosi sa vada reprezentatiile actorilor de la Teatrul Masca, sa asculte fanfara sau sa ia parte la spectacolele de strada cu taraf. De la acorduri lautaresti si refrene populare, la clasica si rock, bucurestenii au avut parte, gratis, de toate genurile muzicale. Distractia a continuat si in cortul din parcul Unirii, unde artistii Circului Globus au pregatit, in sala mobila, reprezentatii atat pentru copii, cat si pentru cei mai mari dintre spectatori. Muzeele au avut portile deschise, iar cei mai curajosi dintre bucuresteni au putut admira orasul de sus, de pe Arcul de Triumf. In parcul Izvor, sambata seara, a sustinut un recital Bryan Adams, iar la Palatul Parlamentului au avut loc un spectacol de lumina si culoare si un impresionant foc de artificii. Parfumul de sarbatoare s-a simtit din plin si in cafenelele si restaurantele din centrul orasului, care au fost pline ochi. Celebrarea Capitalei nu a insemnat doar distractie, ci si munti de gunoaie, lasati in urma de petrecareti. Lucratorii firmelor de salubritate au inceput curatarea mai multor zone, iar pana ieri la pranz s-au strans de pe strazile Bucurestiului aproape 20.000 de metri cubi de peturi, ambalaje si hartii.
TRADITIONAL. Vizitatorii de la Muzeul Satului au putut sa cumpere produse autohtone, aduse de producatorii din toate colturile tarii Muzica Si bucate alese la Muzeul Satului
Petrecerea pentru „Zilele Bucurestiului” a continuat si ieri la Muzeul Satului, pentru toti iubitorii de jocuri, cantece si mancaruri traditionale romanesti. Dimineata de duminica a inceput cu demonstratii ale mesterilor populari, un festin de gastronomie traditionala si produse bio. Ziua a continuat in acelasi registru, cu spectacole de cantece si dansuri populare, dar si datini si obiceiuri din mai multe regiuni ale tarii, precum Alba Iulia, Arad si Olt. Distractia bucurestenilor s-a incheiat la lasarea intunericului, cand Muzeul Satului si-a inchis portile. (A.A.)