Echinocțiul de toamnă 2019. Cum ne afectează
Echinocțiul de toamnă 2019 este evenimentul astronomic ce semnifică începutul toamne și momentul din care ziua este egală cu noaptea. Acest lucru ne poate influența atât pe termen scurt, cât și pe termen mediu.
Echinocțiul de toamnă 2019 are loc pe 23 septembrie. După această dată, zilele devin mai scurte, iar nopțile mai lungi, astfel că organismul nostru va trece prin mai multe schimbări. În ziua echinocțiului de toamnă soarele va răsări și va apune chiar în punctele cardinale Est și Vest.
Echinocțiul de toamnă 2019. Cum ne afectează
Pentru că din momentul echinocțiului de toamnă ziua se scurtează, lipsa luminii naturale sau perioadele scurte în care beneficiem de ea influențează mai ales psihicul, dar și întreg coprul uman. Asta pentru că, organismul secretă mai puţină serotonină, hormonul fericirii, dar mai multă melatonină, hormonul somnului. De aici starea de oboseală.
Sunt persoane predispose/sensibile la aceaste stări de disconfort fizic și psihic asociat cu schimbarea de anotimp. Așadar, în această perioadă poate să apară și astenia de toamnă sau, în cazuri rare și destul de grave, depresia de toamnă. Desigur, echinocțiul de toamnă nu este cauza principală a acestor afcețiuni, însă le poate declanșa.
Tulburările de somn sunt frecvente, asociind somnolența de peste zi cu tendința de odihnă prelungită, cu dificultăți în a adormi sau treziri peste noapte. Mai mult, în cazuri extreme, manifestările asteniei nu se limiteză numai la senzații subiective, ci pot apărea scăderi ale tensiunii arteriale, tulburări de echilibru sau tulburări de ritm cardiac.
Recomandările specialiștilor
- Expunerea zilnică timp de zece minute la soare, de preferat la primele ore ale dimineții.
- Efectuarea de exerciții fizice. Înot, jogging, sală, sau mai simplu, mersul pe jos și urcatul scărilor.
- Somn suficient pentru a evita oboseala și a ne adapta la orele diurne.
- Un regim alimentar sănătos crescând consumul de fructe și legume.
- Mai mult timp cu familia și prietenii și a planifica o călătorie sau o excursie adaptată la noul sezon.
Echinocțiul de toamnă 2019 și trecerea la ora de iarnă
Tocmai pentru a reduce efectele scurtării zilelor și pentru a beneficia un timp mai îndelungat de lumină naturală, de la mai bine de 100 de ani, în mai multe țări ale lumii, s-a adoptat sistemul trecerii la ora de iarnă, respectiv ora de vară. Anul acesta, trecerea, în România, se va face în ultimul weekend din luna octombrie, mai exact în noaptea de 26 spre 27 octombrie, ceasurile se vor da cu o oră înapoi și se trece la ora de iarnă 2019.
Echinocțiul de toamnă 2019. Ce spun astrele
Astrologic vorbin, energia universală a planetei se modifică o dată cu venirea toamnei astronomice. Așadar, începând din 23 septembrie, când la ora 10.50 are loc echinocțiul de toamnă 2019, din punct de vedere astrologic intrăm sub influența Balanței, semn zodiacal ce aduce cu sine un tip nou de energie ce favorizează gândirea profundă și meditația, o energie pozitivă pentru toate celelalte zodii.
Echilibrul balanței instalat odată cu echinocțiul de toamnă 2019 aduce un soi de ușurare și armonie în viața noastră, fiind un moment prilenic pentru a lua decizii și eventuale noi angajamente, fie ele în plan personal sau profesional.
În timpul echinocțiului de toamnă, la granița dintre Fecioară și Balanță înveţi să îmbini armonios utilul cu plăcutul, materia şi spiritul. Nevoia de a forma un cuplu sau de a investi mai multă energie și timp în cel existent creşte. Poate și din acest motiv, este o perioadă excelentă pentru nunți, un angajament pe viață.
Citește și: ORA DE IARNĂ. CUM NE AFECTEAZĂ SCHIMBAREA OREI