Echinocțiul de toamnă 2019. Când are loc, ce semnifică și cum ne influențează
Echinocțiul de toamnă 2019 reprezintă debutul toamnei astronomice. Află când are loc echinocțiul de toamnă 2019, ce semnificație are și cum ne influențează
În 2019, echinocțiul de toamnă are loc în data de 23 septembrie la ora 07.50 UTC, 10.50 ora României. Momentul echinocțiului de toamnă este finalul astronomic al verii și începutul toamnei. De la înființarea calendarului gregorian, adică din 1582, echinocţiul de toamnă s-a produs la 21, 22, 23 sau 24 septembrie, datele cele mai întâlnite fiind însă 22 și 23.
Echinocțiul de toamnă 2019 semnificație
Echinocțiul este momentul în care Soarele trece prin punctul de intersecţie a orbitei sale cu Ecuatorul ceresc (un cerc imaginar trasat pe sfera cerească, care este proiecția Ecuatorului terestru pe aceasta), ziua fiind egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ. În timpul unui an calendaristic, există două astfel de fenomene: echinocţiul de primăvară şi echinocţiul de toamnă. Excepția de la această regulă are loc în zona polilor. Odată cu echinocțiul de toamnă, la Polul Nord începe noaptea polară, iar la Polul Sud Soarele se ivește deasupra orizontului, timp de 6 luni, până la momentul echinocțiului de primăvară.
Echinocțiul de toamnă are ca semnificație echilibrul dintre lumină și întuneric, dintre masculin și feminin, dintre viață și moarte. După echinocţiul de toamnă, durata zilelor va continua să scadă în emisfera nordică, iar cea a nopţilor să crească, până în jurul datei de 21 decembrie, când vare loc solstițiul de iarnă.
Echinocțiul de toamnă 2019. Cum ne influențează din punct de vedere astrologic
Odată echinocțiul de toamnă 2019, începând din 23 septembrie, din punct de vedere astrologic intrăm sub influența Balanței, semn zodiacal ce aduce cu sine un tip nou de energie ce favorizează gândirea profundă și meditația, o energie pozitivă pentru toate celelalte zodii.
În plus, echilibrul balanței instalat odată cu echinocțiul de toamnă 2019 aduce un soi de ușurare și armonie în viața noastră, fiind un moment prilenic pentru a lua decizii și eventuale noi angajamente, fie ele în plan personal sau profesional.
În timpul echinocțiului de toamnă, la granița dintre Fecioară și Balanță înveţi să îmbini armonios utilul cu plăcutul, materia şi spiritul. Nevoia de a forma un cuplu sau de a investi mai multă energie și timp în cel existent creşte. Poate și din acest motiv, este o perioadă excelentă pentru nunți, un angajament pe viață.
Echinocțiul de toamnă 2019. Tradiții și superstiții
În tradiția populară, atât în România, cât și în foarte multe alte state, echinocţiul de toamnă este legat de încheierea muncilor agricole, de sărbătorirea recoltelor. Sătenii obișnuiesc să ducă bucate din recoltă la preot pentru a fi sfințite. După sfințire, se spune că aceste legume și fructe capătă puteri tămăduitoare.
Potrivit tradiției, în această zi se prepară primul must din strugurii proaspăt culeși, se bat nucii și se scutură merele și gutuile.
Peste tot în lume, de echinocțiul de toamnă se serbează frumusețea Naturii și trecerea timpului. Succesiunea anotimpurilor este considerată un motiv de bucurie, pentru că fiecare dintre anotimpuri aduce cu sine frumusețe și diversitate. Trecerea la echonocțiul de toamnă este văzută ca o celebrare a vieții și armoniei dintre om și natură.
Tradițiile și superstițiile de echinocțiul de toamnă spun că în această zi florile plâng pentru că venirea iernii înseamnă și sfârșitul lor. Dacă vrei să salvezi o floare care plânge în ghiveci, trebuie să o ungi cu mir sfințit la o mănăstire și astfel ea va rezista și pe timpul iernii la fereastră.