Ea este eroina zilei! O pisică i-a salvat viața stăpânului său, după ce a cerut ajutorul vecinilor
Și pisicile pot fi eroine! Datorită pisicii sale, care a reuşit să atragă atenţia unor vecini, un bărbat din Strasbourg care trecea printr-o urgenţă medicală şi nu se mai putea ridica de la podea a fost salvat şi transportat la spital.
Conform poliţiei din Strasbourg, vecinii bărbatului au fost alertaţi de pisică, rămasă singură pe verandă timp de 3 zile. Când poliţiştii au intrat în apartament printr-o fereastră deschisă, l-au găsit pe stăpânul pisicii prăbuşit pe podea.
Bărbatul nu s-a mai putut ridica din cauza unei probleme de sănătate, de natură nespecificată. Bărbatul a fost transportat la o clinică, iar pisica la un adăpost pentru animale, scrie Agerpres.
„Suntem siguri că bărbatul nu ştie, dar pisica sa şi buna credinţă a vecinilor i-au salvat viaţa”, au scris poliţiştii din Strasbourg pe contul lor de Twitter.
De ce e bine să ai o pisică?
Oamenii de știință au explicat care sunt beneficiile în a avea o pisicuță ca animal de companie. Torsul pisicii facilitează vindecarea rănilor. Oamenii de știință încă analizează cu mare atenție originile acestui sunet, însă toți știm că pisicile torc (foarte des). Acest tors este incredibil de benefic pentru vindecare.
O pisica obișnuită toarce la o frecvența de 25-150 Hz. Această frecvența nu este bună doar pentru a ajută la grăbirea vindecării oaselor și mușchilor pisicii, ci și pentru oameni – potrivit unor numeroase studii, torsul unei pisici poate vindeca fracturi, poate vindeca mușchii și chiar poate scapă stăpânul de șuierătura respiratorie acută.
Pisicile pot reduce probabilitatea atacurilor de cord cu până la 40%
Oamenii de știință de la Universitatea din Minnesota au descoperit că prezența unei pisici în casă ta poate fi benefică pentru inima ta. În studiile lor, au descoperit că persoanele care nu au pisica sunt cu 40% mai predispuse la a avea atac de cord. De ce? Iată ce spun ei – „Cea ai bună explicație pentru acest lucru poate fi faptul că pisicile te pot ajută să scapi de stres și de anxietate, reducând astfel riscul de boli cardiovasculare”.