Ministrul Culturii, Raluca Turcan, este fără îndoială una dintre cele mai elegante figuri de pe scena politică. În ultimii ani, transformările înfățișării sale au atras atenția, iar speculațiile despre posibile intervenții estetice nu au întârziat să apară. CANCAN.RO l-a consultat pe ”Regele liftingurilor,” Dr. Ben, care a identificat majoritatea procedurilor ce par să fi adus un plus de tinerețe în look-ul Ralucăi Turcan în ultimii 20 de ani.
”Doamna Raluca Turcan, politician în prim-planul momentului, a recurs de-a lungul anilor la diverse proceduri estetice pentru a-și reîmprospăta și îmbunătăți aspectul, o alegere personală pe care mulți dintre noi o facem în dorința de a ne simți mai bine în pielea noastră, indiferent de vârstă.
În prima fotografie analizată, se poate observa o modificare la nivelul nasului, semn al unei operații – rinoseptoplastii, cel mai probabil deschisă. Pentru ca se observă o diferență între nara stângă și cea dreaptă. Această procedură a fost realizată pentru a micșora și redefini vârful nasului, și a micșora cocoașa.
De asemenea, se remarcă utilizarea neurotoxinei botulinice (Botox) la nivelul frunții. Aceasta a fost aplicată pentru a relaxa mușchii responsabili de formarea ridurilor între sprâncene și pe frunte, prevenind astfel adâncirea acestor linii odată cu trecerea timpului. Efectul Botoxului a contribuit la arcuirea sprâncenelor și la un aspect mai “mirat” al frunții, împiedicând încruntarea, un semn comun al procesului de îmbătrânire.
Buzele au fost, de asemenea, subtil augmentate, probabil cu o cantitate mică de acid hialuronic (aproximativ 0,5 ml). Volumul lor natural a fost păstrat, însă ușoara augmentare contribuie la un aspect tineresc, prevenind acea uscare și subțiere specifică înaintării în vârstă. La fel, și în cazul cercanelor, este foarte probabil ca umplerea să fi fost realizată cu acid hialuronic. Deși această procedură adaugă volum, în unele fotografii se poate observa o ușoară linie de demarcație între zona umplută și cea neintervenită, aspect tipic în cazul utilizării acidului hialuronic, care poate reține apă.
La nivelul șanțurilor nazogeniene, se observă o umplere realizată cu acid hialuronic sau grăsime, un proces care a avut loc treptat, pe parcursul anilor. Acest tip de umplere ajută la reducerea adâncimii șanțurilor. O teshnică similară este vizibilă și la nivelul pomeților, unde structura osului zigomatic este mai proeminentă. Aceasta oferă suport structurii feței, cu un efect de lifting , esențial pentru menținerea conturului feței
Citește și: Bianca Drăgușanu o face praf pe Loredana Groza: “În tinerețe era foarte bătrână! Zice că nu are operații…”
În zona gâtului, la nivelul muşchiului platisma, s-a utilizat din nou neurotoxina botulinică, rezultând un aspect mai neted și relaxat al pielii. Acest efect poartă denumirea de lifting Nefertiti, o procedură bine cunoscută pentru redefinirea conturului mandibular și netezirea liniilor verticale și orizontale ale gâtului. Procedurile cu botox trebuiesc repetate odată la 4 luni.
În concluzie, se poate observa clar diferența între fotografiile din anii 2010-2011 și cele recente cu doamna Raluca Turcan. Majoritatea intervențiilor au fost realizate cu grijă, păstrând armonia și echilibrul trăsăturilor. În mod normal, nu ar trebui să existe vreo reținere sau rușine în legătură cu aceste proceduri, deoarece ele contribuie la menținerea unui aspect proaspăt și natural.
Desigur, este posibil ca pe lângă aceste intervenții să fi apelat și la alte tehnici, precum tratamente cu laser, mezoterapie sau creme speciale, pentru a-și întreține pielea netedă și tânără. Iar dacă mai sunt proceduri subtile pe care nu le putem observa cu ochiul liber, acestea au fost integrate cu succes în ansamblul estetic.
Însă se observa foarte clar ca doamna Raluca face cel puțin de 2 ori pe an o vizită la estetician. Toate aceste tratamente reflectă o îngrijire atentă și un interes deosebit pentru aspectul personal, o alegere pe care mulți o facem pentru a ne simți mai bine în propria piele”, a declarat Dr. Ben pentru CANCAN.RO.
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.