E ultima descoperire! Cine ucide, de fapt: nu e virusul COVID-19 ci…

Publicat: 13/04/2020 | 14:49

Nu virusul ucigaș, COVID-19, este cel care ucide! Dar nu este o regulă generală, ci se întâmplă în formale grave ale infectării cu coronavirus. (CITEȘTE ȘI: POVESTEA ROMÂNCEI CARE S-A VINDECAT DE COVID-19. „O NOAPTE ÎNTREAGĂ AM STAT PE UN SCAUN, PENTRU CĂ…”)

Medicii spanioli sunt cei care au făcut descoperirea și care trag, astfel, un semna de alarmă. Nu COVID-19 ucide, ci răspunsul sistemului imunitar! Jurnaliştii de la Euronews au strâns câteva date confirmate despre Covid-19, pe care vi le prezentăm mai jos:

DEZVĂLUIRI HALUCINANTE FĂCUTE DE O PACIENTĂ INFECTATĂ CU COVID-19, AFLATĂ ÎN SPITAL: ”SUNT PACIENTUL CARE SE TRATEAZĂ CU NIMIC?”

– Jumătate din cei infectaţi nu dezvoltă simptome, dar sunt un vector de transmitere a bolii

– Cei mai mulţi pacienţi au simptome moderate

– La pacienţii cu forme severe, nu virusul ucide, ci o reacţie necontrolată a sistemului imunitar, o furtună de citokine care poate afecta mai multe organe vitale

– Nu se ştie de ce unii pacienţi, indiferent de vârstă, au simptome severe

– Virusul poate ataca sistemul nervos. În anumite cazuri, insuficienţa respiratorie este legată de insuficienţa neurologică, nu de pneumonie

– Nu se ştie când încetează să fie contagioşi pacienţii vindecaţi

– Nu se ştie cât durează imunitatea după ce ai fost infectat.

– Lucrurile care s-au schimbat, de la izbucnirea pandemiei şi până acum, au determinat guvernele lumii să ia decizii care s-au tot schimbat în ultimele trei luni, de la purtarea măştii, până la simptomele bolii sau metodele de tratament. (NU RATA: M.A.I., MESAJ EMOȚIONAT PENTRU EROII DIN LINIA ÎNTÂI! CE OMAGIU LE-A FOST ADUS MEDICILOR ȘI POLIȚIȘTILOR CARE LUPTĂ ÎMPOTRIVA COVID-19)

Ce au observat medicii spanioli

Medici din prima linie de la spitale din Spania au explicat, pentru Euronews, ce au observat de când tratează bolnavii de Covid-19.

Şeful secţiei de boli infecţioase de la spitalul Germnas Trias I Pujol de la Barcelor, Roger Paredes, a explicat care sunt fazele infectării cu virusul SARS Cov-2, scrie stiriletvr.ro.

– Faza virală, când virusul se înmulţeşte rapid în sistemul respirator. Simptomele sunt asemănătoare unei răceli şi dispar spontan în 6-10 zile, la 80% dintre pacienţi.

– Pentru ceilalţi 20% dintre pacienţi apare faza pulmonară. Se dezvoltă o pneumonie specifică, ambii plămâni sunt afectaţi şi intervine insuficienţa respiratorie.

– În jur de 10% dintre pacienţi dezvoltă o furtună de citokine, un răspuns inflamator al sistemului imunutar necontrolat, care duce la o fază severă a bolii şi o stare critică, urmată uneori de deces.

Cristian Blanuta
Cristian Blănuță este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A început să lucreze în mass-media în anul 1996, la ziarul MONITORUL DE BACĂU. Au urmat ZIARUL DE BACĂU, PROSPORT (Ediția ... citește mai mult