Demisionară din fruntea PNL după rezultatul nesatisfăcător de la alegerile din decembrie, senatoarea Alina Gorghiu se împarte între activitatea parlamentară şi creşterea băieţelului său, în vârstă de şapte luni. Soţul ei, bancherul Lucian Isar, nu poate decât să-i fie un sprijin de nădejde în gospodărie, pentru că, aşa cum spunea fosta preşedintă a PNL, s-a ferit cât a putut să intre în politică.
Ca orice soţ responsabil, Lucian Isar a poposit la supermarket după încheierea orelor de program şi a plecat de acolo cu lucruri trebuincioase în gospodărie. Bancherul a ieşit încărcat din magazin, cu serveţele, pamperşi, alimente sau produse de curăţenie, pe care le-a lăsat cu greu pe bancheta luxosului său SUV Audi Q7, care apare şi în declaraţia de avere, iar întreaga ”operaţiune” se poate vedea pe imaginile filmate de CANCAN.ro, site-ul numărul unu din România. Vizibil uşurat, soţul Alinei Gorghiu a plecat apoi spre casă, unde a reluat operaţiunea în sens invers: a luat totul din maşină, şi la fel de încărcat, a pornit către apartamentul conjugal, unde îl aşteptau soţia şi copilul!
Familist convins până la urmă, cam de pe la începutul anului trecut când a a luat-o de soţie pe Gorghiu, Lucian Isar se împarte cu succes între indicatorii financiari şi viaţa de tată şi soţ grijuliu. Ba chiar mai are timp să scrie şi pe blog, unde poartă de multă vreme un mic ”război” cu Banca Naţională a României şi guvernatorul Mugur Isărescu. El dezvăluia în trecut că BNR ar fi acordat angajaţilor bonusuri de performanţă inclusiv în anii crizei în care economia a pierdut însumat 28% din PIB, respectiv 42 de miliarde de euro. BNR ar fi inregistrat profit doar în anii de criză, anterior acestora câştigurile fiind mai degrabă sporadice. La fiecare 1,5 miliarde euro pierduţi din PIB, angajaţii BNR ar fi primit un milion de euro prime, căci BNR a avut profit indiferent de evoluţiile economice.
Într-una din ultimele sale postări, Lucian Isar se lua….de vinul guvernatorului Mugur Isărescu, care, se ştie că deţine o afacere înfloritoare cu băuturi alcoolice şi pe care îl acuza voalat că se foloseşte chiar de…bănci pentru a-şi vinde vinul!
”Bancile cu mari probleme cumpara cantitati mai mari de vin pentru a le oferi clientilor. Bancile cu mici probleme cumpara probabil cantitati mai mici de vin. Vinul lui Isarescu este cumparat surprinzator de corelat cu problemele bancii in anul respectiv. Corelatia nu inseamna cauzalitate dar Isarescu si fiul ar rasufla usurati daca se dezincrimineaza situatia de fapt. Supravegherea BNR ii raporteaza lui Isarescu. La vinul lui Isarescu este actionar Isarescu tatal si administrator fiul. In anul 2010, an cu probleme pentru banci, firma lui Isarescu s-a descurcat spectaculos comparativ cu vecinii de domeniu viticol de la Dragasani, Domeniile Stirbei si Avincis. “în 2010, când la o cifră de afaceri de 270 000 de euro, profitul s-a apropiat de 150 000 de euro”. !!! Cifra de afaceri 270 mii euro, profit 150 mii euro !!! Asta super afacere: sa vinzi vinul tau la bancile supravegheate chiar de tine” scria Lucian Isar pe blog.
Războiul lui Isar cu BNR este unul vechi. În calitate de vicepreşedinte Bancpost, Lucian Isar a fost acuzat de către BNR că ar fi fost la originile atacului speculativ din 2008 îndreptat împotriva leului. În urma acuzelor, Lucian Isar şi-a pierdut funcţia deţinută şi mai apoi a părăsit banca în cauză. BNR a acuzat atunci o acţiune coordonată a mai multor bănci, româneşti şi străine, care ar fi încercat să mute cursul leului la un nivel de variaţie superior şi să încaseze diferenţa. (Gabriel Niculescu)