E încă student, dar a pus pe picioare o afacere cu care nu dă greş. Povestea tânărului care face bani din… pomeni
Cu toate acestea, Darian şi-a sacrificat toată studenţia pentru a duce afacerea de familie mai departe, după ce a rămas doar cu mama sa.
„Sunt student la Cluj, urmează să îmi dau licenţa, dar şi până stăteam la Cluj, săptămâna mea era de lunea până joia, că în rest eram acasă, la magazin şi la restaurant, că aveam evenimente de pregătit”, povesteşte Darian pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.
Discoteca şi bătăile
Până să ajungă la forma actuală a afacerii, ca restaurant pentru evenimente şi catering, Darian a încercat mai multe variante pentru afacerea pe care o conduce în prezent. Afacerea sa a fost şi discotecă, dar efortul a fost prea mare şi costurile de asemenea, pentru că, spune el, tinerii nu se controlează după ce beau puţin. (CITEŞTE AICI: A lucrat la cules în Spania, iar acum… Câştigă mii din euro din scaieţi!)
„Am decis să renunţăm la ideea de a face discotecă în weekenduri, deşi mergea destul de bine, venea lume şi din Satu Mare la noi când aveam formaţii invitate. Dar genul acesta de activitate nu îmi prea plăcea, pentru că nu poţi evita scandalurile şi bătăile. Vin tineri de 15-16 ani şi, după ce beau puţin, se iau la bătaie şi asta nu mi-a plăcut. Am preferat să ne limităm la organizarea de evenimente în weekenduri”, mai povesteşte Darian.
Secretul succesului, cateringul la pomeni
Pe lângă faptul că afacerea sa este una în mediul rural, efortul lui Darian este cu atât mai de lăudat cu cât publicul său ţintă nu sunt cei de vârsta lui, pe care îi înţelege cel mai bine şi le cunoaşte obiceiurile. Darian şi mama sa au profitat de profilul zonei, una îmbătrânită şi cu populaţie în scădere şi au intrat pe piaţa cateringului la… pomeni, ceea ce le-a garantat succesul. (NU RATA, AICI: Au alungat-o din România şi… O naistă din Târgovişte a devenit celebră în întreaga Europă)
„La noi nu prea sunt tineri. Singurii tineri sunt cei aflaţi în plasament la familii din Lipău, tinerii locului fiind plecaţi fie în oraş, fie la muncă în străinătate. Norocul nostru, deşi nu ne place să spunem asta, e faptul că lumea din zonă e îmbătrânită şi se fac multe pomeni şi, fiind singurii din zonă care oferim servicii de catering, reuşim să ţinem afacerea pe picioare. Acum, după câţiva ani, am ajuns să nu ne mai limităm doar la zona Codrului, ci facem catering în tot judeţul. Tocmai ce am avut un botez la Bătarci”, afirmă Darian.
Ambiţia tânărului antreprenor este de a creşte cu încă un nivel afacerea şi de a demonstra că se poate şi la ţară, respectiv doreşte să lanseze oferta de meniul zilei la localul său. Nu neapărat pentru cei din zonă, ci pentru livrări la domiciliu. Nu are garanţia că va reuşi, dar are ambiţia şi curajul necesar să încerce şi să fie un promotor al faptului că o afacere nu depinde de locul unde este amplasată, ci de îndârjirea pe care o ai să o transformi în una de succes. (VEZI ŞI: Azi, e student într-o universitate de renume. Un olimpic ”dă de pământ” cu învăţământul din România. ”M-a dezămăgit faptul că…”)
„Nu e uşor să menţi o afacere în mediul rural. Chiar dacă eşti la ţară, şi lumea de aici are aceleaşi pretenţii ca cei de la oraş, deci nu poţi lăsa mai jos ştacheta. Am reuşit să o menţinem în partea de evenimente, am încredere că vom reuşi şi cu meniul zilei, când cineva va gusta o masă de la noi nu îşi va da seama că e gătită în mediul rural, şi nu la un restaurant renumit din oraş”, mai spune tânărul, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)