Ciocolata Dubai deja este istorie, dar acest trend a stimulat imaginația românilor, iar acum la modă este langoșul Dubai. Un român din Timișoara este autorul acestui desert, iar clienții se pare că l-au iubit încă de la prima înghițitură. Unde se găsește langoșul Dubai și care este rețeta?
Ciocolata Dubai a fost virală pe rețelele sociale și toată lumea și-a dorit să o încerce. Aceasta a fost imediat apreciată de către consumatori, iar micii producători au prins trend-ul și au fost inspirați. Așa că acum a apărut și langoșul Dubai. Desertul păstrează rețeta clasică, așa că fisticul, ciocolata și cataiful sunt ingredientele principale și aici.
(CITEȘTE ȘI: A APĂRUT CIOCOLATA DUBAI CONTRAFĂCUTĂ. CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI)
Românii sunt inventivi, iar după ce au văzut succesul ciocolatei Dubai au adus pe piață și alte deserturi delicioase, inspirate din aceeași rețetă. Printre acestea se numără și langoșul Dubai, care este produs la Timișoara. Aici, un antreprenor care are de cinci ani o afacere cu langoși s-a aliniat dorințelor clienților.
Ideea de a combina tradiționalele gogoși cu ciocolata Dubai, care este foarte la modă zilele acestea, a venit într-o discuție cu familia și cu prietenii.
„Eu eram mai speriat, că nu o să meargă, că nu știu ce…dar colegii mi-au zis «hai să încercăm!». Eu nici nu am stat în rulotă când l-au promovat. E foarte bun, înainte l-am gustat toți. Eu cu asociatul și soțiile, copiii, cu părerea: Prinde bine, e ok gustul, nu prea multă ciocolată, să nu fie grețos, toate la gramaj. La ultimul festival toți se uitau «uite, langoș Dubai!». 95% din persoane, toți citeau acolo «langoș Dubai», spune timișoreanul, potrivit digi24.ro.
În cazul langoșului Dubai rețeta este una simplă, iar peste gogoașa clasică s-a adăugat ciocolata Dubai. Produsul i-a cucerit pe timișoreni și promite să devină noul trend românesc.
„Topim ciocolata, după facem noi cataiful, îl amestecăm, îl punem la rece să se înmoaie și după îl presărăm cu fistic”, a mai spus timișoreanul.
Ciocolata Dubai nu a inspira doar apariția langoșului Dubai, ci a fost și ideea de bază care i-a făcut pe alți doi români, stabiliți în Scoția, să aducă pe piața ciocoliva, o ciocolată care înlocuiește umplutura de fistic, cu coliva.
(VEZI ȘI: CE POȚI SĂ PĂȚEȘTI DACĂ MĂNÂNCI CIOCOLATA DUBAI. RISCURILE SUNT URIAȘE)