Duminică, 9 decembrie, de la ora 18:00, la ProTv, telespectatorii au întâlnire cu români care gândesc liber, care au avut curajul să schimbe ceva în jurul lor şi care muncesc cu gândul de a lăsa copiilor o Românie mai bună.
Corespondenţii Ştirilor ProTv Alex Dima, Amalia Enache, Anca Nastasi, Adriana Stere şi Paul Angelescu aduc în faţa telespectatorilor, la România, te iubesc!, oameni convinşi că aici este locul în care trebuie să răzbească şi demonstrează că şi acasă se pot face afaceri de milioane.
La Cluj trăieşte un român care are afaceri pe patru continente. Voicu Oprean a bătut lumea în lung si-n lat, iar în cele din urmă s-a apucat de afaceri pe cont propriu. Deţine acum o firmă de IT, cu nu mai puţin de 300 de angajaţi şi demonstrează zi de zi că pentru cei care sunt inovativi şi gândesc constructiv nu există criză.
Tot asta arată şi un cuplu tânăr, care a mizat pe un proiect pe care toţi prietenii lor l-au caracterizat într-un singur cuvânt: nebunie. Agricultura acvaponică le dă speranţa că vor putea renunţa să muncească în străinătate, ca să-şi crească fiul acasă, dintr-o afacere cinstită, de familie.
“America e unde ţi-o faci tu, eu îmi fac America la mine acasă”. Gavril Băieş are această filosofie de viaţă şi a investit banii strânşi în străinătate într-un ranch pe care l-a ridicat în judeţul Suceava, în curtea casei lui bucovinene, veche de 100 de ani.
In partea cealaltă a ţării, în Călăraşi, sătul de traiul de la birou, un agent de vânzări a reuşit să închege o afacere pe care o gustă deja tot mai mulţi români: comerţul cu brânzeturi fine de capră. În timp ce el este un aventurier cu zero experienţă în industrie, la Cluj, un medic veterinar plecat la studii în Franţa şi-a construit, după un plan clar de afaceri, o fabrică ultramodernă, tot pentru brânză de capră.
Trei români speciali trăiesc pe culmile succesului la Londra. Iulian, Carmen şi Edu vor să revolutioneze cu designurile lor cât mai multe domenii. Povestea lor este o adevărată lecţie de viaţă: au avut curajul să accepte că au pornit pe un drum greşit, au renunţat la studiile începute în Bucureşti şi au luat calea Marii Britanii.