Drumul din România care ar ascunde o legendă veche de 1.000 de ani. Fâșia ar uni Delta Dunării de Marea Neagră
Voi știați despre drumul din România care ar ascunde o legendă veche de aproape un mileniu? Este vorba despre o fâșie situată între Delta Dunării și Marea Neagră. Acum este doar o fostă cale de acces acoperită de apă, însă în trecut ar fi fost o zonă în care s-ar fi ascuns bunuri! Puțini sunt cei care cunosc această legendă locală, însă a fost readusă în discuție de unul dintre bătrânii satelor din zona Deltei. Iată detaliile mai jos, în articol.
Drumul din România care ar ascunde o legendă veche de o mie de ani s-ar afla între Delta Dunării și Marea Neagră. Este vorba despre un fost drum de acces, dar care a fost transformat, acum o mie de ani, într-o zonă de depozitare a anumitor bunuri. Însă, ce ascunde, de fapt, legenda locală? Despre ce cale este vorba și ce s-a întâmplat cu zona respectivă?
Drumul misterios se află în județul Tulcea. Este vorba despre o porțiune de pământ care a fost acoperită de apă. Potrivit legendei, acum o mie de ani, pirații și-ar fi ascuns comorile în zona respectivă, pentru a nu fi găsite. Drumul era făcut din lespezi de piatră. Acum, drumul scufundat poate fi confundat, însă, cu o zonă mlăștinoasă.
Drumul din România care ar ascune o legendă legată de pirați
Drumul respectiv se întinde de la Sulina spre Caraorman. Adâncimea apei nu ar fi foarte mare. Un localnic a adus în discuție legenda care pendulează în jurul spațiului înghițit, acum, de apă. Se află în zona satului Nufăru din județul Tulcea.
„Cică piraţii l-au făcut, acuma o mie de ani. Este din lespezi mari, din piatră, la două palme sub luciul apei, printre smârcuri. E lat cât să treacă două care şi merge tocmai de la Sulina până după Caraorman, prin bălţile cele mari. Dacă nu ştii ce-i acolo, zici că-i mlaştină, dar dacă baţi cu pasul drumul şi-l ştii, mergi două zile pe jos pe el. E netedă ca-n palma piatra, iar apa nu trece nicăieri de genunchi”, a povestit un localnic, pentru Adevărul.
sursă foto: Pixabay