Drob de miel Ingrediente: – maruntaiele de la un miel (ficat, plamani, splina si rinichi) – 7 oua – 2 legaturi de ceapa verde – o legatura de patrunjel – 2 legaturi de marar – 2 linguri de smantana – o lingura de unt – 3 linguri de faina – 50 g ulei – 1 lingurita de sare – 1 lingurita de piper Cum se prepara: Se pun maruntaiele intr-o oala mare si se lasa la fiert. Dupa ce au clocotit de 2-3 ori, se iau de pe foc si se lasa la racit. Apoi se taie maruntaiele in bucatele mici. La fel si ceapa se toaca solzisori si se caleste in putin ulei incins. Patrunjelul si mararul se pun si ele tocate peste carnea de miel si se amesteca bine. In compozitie, adauga si verdeata, dar si sapte oua batute spuma. Potriveste amestecul cu sare si piper dupa gust si adauga cele trei linguri de faina pentru a se inchega si cele doua linguri de smantana. Coacerea: Unge un vas mare de yena sau o tava cu unt si tapeteaza cu faina. Toarna amestecul de drob si baga-l in cuptorul incalzit in prealabil. Lasa-l la foc mediu, pentru a se coace in totalitate. Dupa 20 de minute scoate drobul si unge-l cu un ou batut. Se da iar la cuptor pentru 30 de minute, apoi e gata de servit. Pofta buna!