Soţul Cristinei Rus vrea să pună mâna pe o mină de aur! După ce a cumpărat drepturile litigioase ale unui teren de 17 mii de metri pătraţi, aparţinând universităţii Politehnica Bucureşti, omul de afaceri n-a reuşit să revendice decât puţin peste jumătate din suprafaţa totală. Deşi instanţa îi respinsese cererile pentru revendicarea restului de teren, Bîlteanu a început încă un proces împotriva universităţii condusă de Ecaterina Andronescu. Ar avea şi motive! În jurul parcului politehnicii, dezvoltatorii imobiliari au ocupat în totalitate terenurile cu şantiere din care au răsărit cartiere rezidenţiale. Întreaga ”afacere” este denunţată acum de Ecaterina Andronescu, celebra Abramburica. Aceasta susţine că, de-a lungul anilor, instituţia de învăţământ a trecut prin mai multe procese prinvind revendicările terenurilor şi imobilelor, unii dintre solicitanţi folosindu-se chiar şi de acte false.
Când începusem să credem că soţul Cristinei Rus se bucură de libertate dedicându-se familiei şi prieteniilor cu afacerişti de suferinţă, conform imaginilor realizate recent în Mamaia, investigaţiile făcute CANCAN.RO contrazic aspectele vieţii acestuia. Dacă tot a scăpat de brăţările incomode pe care le-a purtat cu ocazia devalizării SIF-urilor cu vreo 15 milioane de euro, Dragoş Bîlteanu vrea acum să pună mâna pe alte averi. Tot de milioane de euro… că doar genţile şi luxul costă.
Această oportunitate a apărut în viata milionarului in urmă cu nouă ani, odată cu Cristina, şi a încercat s-o fructifice alături Alecsandru Hociotă. Numele acestuia pare că ar avea legături în rândul masonilor şi al afacerilor în I.T. Cei doi parteneri au cumpărat drepturile litigioase deţinute de proprietarii al căror teren fusese preluat în mod abuziv de stat şi care aparţine acum Universităţii Politehnica.
„Ne confruntăm de mai bine de zece ani cu asemenea cereri de revendicare în natură. Noi ne-am apărat pentru că proprietatea Politehnicii nu este a noastră ci a celor care vin după noi. Am avut peste 40 de procese pe spaţiile acestea din curtea Politehnicii, în marea lor majoritate incorect revendicate. În sensul că nu aveau documente autentice şi practic încercau să obţină ceva ce nu le aparţine.”, mărturiseşte prof. dr. Ing. Ecaterina Andronescu.
Doi ani mai târziu, Bîlteanu şi Hociotă au început procedurile juridice de a recupera ce au cumpărat. Din cei 17 mii de metri pătraţi, cei doi afacerişti au obţinut în instanţă 1128 de metri de teren iar pentru 7705 metri li s-au oferit despăgubiri băneşti. Pentru restul parcelei de peste 8 mii de metri, judecătorii au respins definitiv cererea acestora de a li se restitui fizic terenul, oferindu-le în schimb dreptul de a fi despăgubiţi tot în bani. Decizia nu pare să-i fi mulţumit şi, deşi scrie negru pe alb că nu vor pune mâna pe teren, anul trecut, Bîlteanu şi Hociotă au redeschis procesul pentru revendicarea imobiliară. Motivul poate fi legat de potenţialul terenului pe care l-ar putea transforma într-un cartier rezidenţial. În ultimii ani, dezvoltările imobiliare din preajma parcului Politehnicii au explodat.
„Ei au construit foarte aproape în gardul nostru, acum o lună de zile am ieşit pe strada Econom Cezărescu şi, eram cu cineva din universitate, şi am văzut că n-au respectat ceea ce prevede legea. Legea te obligă să nu faci zidul în graniţa vecinului. De la graniţă până la zidul pe care îl faci trebuie să ai o distanţă de 2, 3 metri. Probabil că cineva de acolo m-a auzit şi a venit după mine, şi zice: ştiţi, noi nu vrem să ne certăm cu dvs. Le-am zis că nici eu nu vreau să mă cert ci să se respecte legea.”, a mai spus Ecaterina Andronescu în cadrul anchetei difuzată în cadrul Emisiunii CANCAN.RO, de la România TV.
Pe lângă gardul instituţiei de învăţământ au răsărit zeci de şantiere din care cresc blocuri înalte cu apartamente ale căror preţuri variază între 50 şi 150 mii euro. Poate acesta ar fi şi planul lui Bîlteanu de a reveni în clasamentul milionarilor. Cândva ocupa locul 38 în top 500, cu o avere estimată la 90 milioane euro. Bani din care Cristina îşi permitea orice moft stilistic de la celebrele case de modă. La ultima apariţie în public, pe umărul ei trona o poşetă din colecţii actuale şi al cărui preţ este de 1300 euro.
Răspunsul Universităţii Politehnica ar putea să-i dezamăgească pe cei doi afacerişti care visează la revendicarea de milioane de euro. În întâmpinarea adresată instanţei, ca urmare a noului proces intentat de Bîlteanu şi Hociotă, Universitatea solicită respingerea acţiunii ca neîntemeiată şi inadmisibilă. Răspunsul tribunalului va veni, însă, marţi, când a fost stabilit termenul de judecată. „Exprim toată aprecierea pentru cei care au judecat cu dreaptă măsură şi au dat câştig de cauză Politehnicii.”, a mai spus Ecaterina Andronescu.