Dr. nutriționist Mihaela Bilic dezvăluie cele 4 alimente care îmbunătățesc calitatea vieții și oferă succes socio-profesional
Dr. nutriționist Mihaela Bilic a explicat că există o legătură între mâncarea pe care o consumăm și felul în care ne comportăm. În acest context, medicul a dezvăluit cele patru alimente care optimizează calitatea vieții și oferă succes socio-profesional.
Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști, obișnuiește să le dea oamenilor sfaturi importante pentru sănătate. Printre altele, ea a vorbit și despre felul în care alimentele pe care le consumăm ne afectează comportamentul. Medicul a explicat că această legătură este susținută de specialiștii în neuroștiințe. Potrivit „doctorului de bine” de la Pro TV, proteinele și grăsimea ne hrănesc mintea.
Mihaela Bilic a dezvăluit cele 4 alimente importante pentru calitatea vieții
Mihaela Bilic este unul dintre cei mai renumiți și urmăriți nutriționiști, iar sfaturile sale au avut un impact semnificativ asupra vieților multor persoane, ajutându-le să adopte un stil de viață sănătos.
Recent, medicul a explicat legătura dintre mâncarea pe care o consumăm și modul în care ne comportăm. Potrivit nutriționistului Mihaela Bilic, cercetătorii susțin că dietă săracă în grăsimi esențiale Omega 3 ne face să fim rezervați în decizii.
„Spune-mi ce mănânci ca să știu cum/cine ești. Există o legătură între mâncare și felul în care ne comportăm? Se pare că da, cel puțin asta spun specialiștii în neuroștiințe. Din creierul uman, dacă eliminăm apa, rămâne o structură formată din grăsime. Nu doar compoziția, ci și funcționarea sistemului nervos este dependentă de grăsime. Culmea este că NU zahărul ne hrănește mintea (doar o anesteziază), ci proteinele și grăsimea din alimente.
Contează să mâncăm grăsimi, dar și tipul de grăsimi pe care îl consumăm. Interesant este că nu doar sănătatea și forma fizică sunt influențate de alimentație, ci și comportamentul în viața de zi cu zi. Cercetătorii spun că o dietă săracă în grăsimi esențiale Omega 3 ne face să stăm în umbră: nu avem inițiativă, nu ne implicăm, nu luăm decizi i- cu alte cuvinte suntem ‘șterși’… simpli spectatori ai existenței noastre.”, a mărturisit Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook.
În acest context, nutriționistul a dezvăluit cele 4 alimente care oferă succes socio-profesional și pot îmbunătăți calitatea vieții. Mihaela Bilic a susținut că trebuie să consumăm de două – trei ori pe săptămână pește gras, gălbenuș de ou, nuci sau semințe de in. De asemenea, medicul a explicat și ce se întâmplă cu persoanele care consumă zahăr.
„Măcar prin prisma calității vieții și a succesului socio-profesional ar trebui să consumăm de 2-3 ori/săptămână pește gras, gălbenuș de ou, nuci sau semințe de in. Lucrurile se complică însă când vine vorba de consumul de proteine și carbohidrați, sau mai bine zis de glucide rapide- în esență zahăr. Deși se bănuia de mult timp, pe baza observațiilor făcute pe copii, că zahărul determina un comportament agresiv și o agitație excesivă, neuroștiința ne confirmă acest aspect.
Persoanele care au o dietă bogată în proteine (carne, pește, ouă, brânză) și cu un conținut scăzut de zahăr se pare că au un comportament calm și tolerant, dau dovadă de răbdare și înțelegere. La polul opus, cei care consumă puține proteine și pun accentul pe zahăr și dulciuri, au tendința să fie agresivi, vehemenți, cu un ego puternic și se erijează frecvent în ‘apărători ai dreptății’.”, a mai spus Mihaela Bilic.
Citește și: Care este cel mai mare regret al dr. nutriționist Mihaela Bilic. A spus-o public: ”Am aflat târziu”