În cadrul podcastului podcastul „Altceva cu Adrian Artene”, doctorul Mihai Niculescu, cunoscut și apreciat în întreaga lume drept un pionier al nutriției, a dezvăluit pericolele reale asociate dietei vegetariene. Podcastul propune și în această săptămână un episod LECȚIE DESCHISĂ despre viața trăită frumos și sănătos.
Doctorul Mihai Niculescu, expert în nutriție și cunoscut în domeniu, avertizează asupra riscurilor asociate dietei vegetariene și necesității unei abordări echilibrate. Eliminarea produselor de origine animală poate duce la deficiențe nutriționale. Schimbarea către o dietă vegetariană necesită informare și atenție sporită pentru a asigura o nutriție completă și sănătoasă.
Dieta vegetariană poate crește riscul de anemie din cauza lipsei de vitamina B12, care se găsește în mod exclusiv în carne, lapte și ouă. Deficitul de B12 poate avea consecințe asupra sistemului nervos. De asemenea, deficiența de vitamina D apare mai ales în dieta vegană, însă vegetarienii care includ ouă și lactate în alimentație nu sunt expuși acestui risc.
Adrian Artene: Sunt două tabere: sunt vegetarienii, de-o parte și de cealaltă parte sunt cei care susțin că omul de când lumea și pământul este vânător și se hrănește cu carne. Trecerea la veganism, poate fi în funcție de structura genetică o necesitate sau este doar un moft?
„Probabil că da. Probabil că anumiți indivizi care sunt structurați genetic specific ar beneficia foarte mult din raw-vegan sau vegetarieni. Însă, trecerea la veganism dacă se face dintr-o convingere filosofică, trebuie testată dacă este utilă sau nu. Da, pot să trec la veganism dar trebuie să mă testez.
De asemenea trebuie să fiu foarte educat asupra a ceea ce mănânc, pentru că există câteva riscuri pentru deficite de fier, de vitamina B12, colină, care are surse esențialmente de animale și toți acești nutrienți sunt foarte necesari. O pot face dar nu trebuie să am o idee fixă că trebuie să rămân Vegan, trebuie să văd, să mă testez, să văd dacă merge și dacă nu merge să accept ideea că nu sunt făcut pentru veganism”, a transmis Mihai Niculescu în podcastul Altceva cu Adrian Artene.
Pentru anumite persoane, o tranziție către raw-vegan sau dieta vegetariană poate aduce beneficii semnificative, datorită structurii lor genetice specifice. e. Cu toate acestea, atunci când cineva consideră trecerea la veganism doar pentru că așa își dorește sau a înțeles că este mai bine, este important să fie conștient de necesitatea unor teste adecvate pentru a evalua compatibilitatea și utilitatea acestei alegeri.
ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „ HYPERLINK „https://www.youtube.com/@AltcevacuAdrianArtene”Altceva HYPERLINK „https://www.youtube.com/@AltcevacuAdrianArtene” cu Adrian Artene”, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletului.