Vineri, 22 septembrie, la primele ore ale dimineții, a avut loc un accident teribil în Teleorman. Două autocare, un TIR și mai mulți români sunt implicați. În urma impactului, a pornit și un incendiu.
UPDATE ora 10:30: Planul roșu a fost dezactivat. Sunt 18 persoane implicate în accident. 4 dintre acestea, 2 adulți și 2 minori, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Unul dintre minori a fost transportat la spital cu elicopterul SMURD. Alte 3 persoane au fost transportate cu ambulanțele la spitalul din Alexandria. Victimele sunt conștiente, dar prezintă diverse traumatisme.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Teleorman a transmis primele informații. Potrivit oficialilor, la fața locului s-au prezentat două autospeciale de stingere și o autospecială de descarcerare. Se pare că mai multe persoane ar avea nevoie de îngrijiri medicale, din moment ce au fost trimise la locul accidentului 8 ambulanțe de la SMURD și 6 ambulanțe SAJ.
„Teleorman – accident rutier în care au fost implicate două autocare și un TIR, între localitățile Bujoreni și Prunaru, pe E70. Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. La fața locului, echipajele operative intervin cu 2 autospeciale de stingere, 1 autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal și victime multiple, 8 ambulanțe SMURD și 6 ambulanțe SAJ
În sprijinul forțelor din teren, a fost solicitat și un elicopter SMURD.
Din cadrul ISU Giurgiu se deplasează la locul accidentului o autospecială de transport victime multiple și două ambulanțe SMURD.
Misiunea este în dinamică”, a precizat ISU Teleorman.
(CITEȘTE ȘI: Accident soldat cu 24 de morți și 21 răniți. S-a declanșat codul roșu, e tragedie națională în Peru)
La ora 09:00, au fost suplimentate forțele de intervenție cu două autospeciale de stingere, un punct medical avansat, 3 ambulanțe SMURD de la ISU București-Ilfov și al doilea elicopter SMURD.
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat faptul că traficul este oprit și trei persoane necesită îngrijiri medicale.
Potrivit Ordinului 1168/2010, există următoarele 3 situații:
1. Planul roşu de intervenţie se activează la solicitarea inspectorului-şef al I.S.U. de către prefectul judeţului/prefectul municipiului Bucureşti, în care are loc evenimentul, în baza informaţiilor obţinute:
a) de la dispeceratele de urgenţă prin numărul unic de apel 112;
b) de la primele echipaje de intervenţie sosite la locul intervenţiei;
c) de la sistemele de monitorizare conectate la dispeceratele medicale, dispeceratele I.S.U., dispeceratele Poliţiei şi ale Jandarmeriei sau la alte dispecerate cu rol în acest domeniu.
Primul echipaj medical sau de prim ajutor sosit la locul intervenţiei, în funcţie de gravitatea evenimentelor, face propunerea de activare a Planului roşu de intervenţie inspectorului-şef al I.S.U., prin intermediul dispeceratului medical sau al celui integrat.
2. Din momentul declanşării Planului roşu de intervenţie, serviciile publice de ambulanţă intră sub coordonarea I.S.U.
3. Inspectorul-şef al I.S.U. poate solicita pe o durată limitată şi echipajele serviciilor private de ambulanţă, dacă situaţia o impune.