Dosar prima conectare! De ce acte au nevoie românii cu venituri mici pentru a primi bani de la stat
Românii au parte de o nouă surpriză din partea Ministerului Mediului. Toți cei cu venituri foarte mici vor putea beneficia de o sumă considerabilă din partea statului pentru branșarea sau racordarea la sistemul public de alimentare cu apă.
Statul este pregătit să le ofere cetățenilor români un ajutor neașteptat în această perioadă critică. Potrivit noilor reglementări, cei care au venituri sub salariu minim pe economie din România, vor primi finanțări din partea statului pentru a se putea bucura de serviciul public de alimentare cu apă.
De ce au nevoie românii pentru dosarul Prima Conectare
În urma ultimelor discuții purtate de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, s-a stabilit ca toți românii cu venituri mai mici de 2.550 de lei, vor putea beneficia de acest ajutor din partea statului. Pentru a putea depune un dosar cu această cerere specială, va fi nevoie ca fiecare familie să apeleze la operatorii locali de apă și canalizare, care vor transmite cererile mai departe.
„Practic, toți cei care nu și-au permis din punct de vedere financiar să se conecteze la rețelele publice de alimentare cu apă și la sistemele publice de canalizare o vor putea face acum, prin Prima Conectare”, a declarat ministrul Mediului, în conferința de presă dedicată lansării programului Prima Conectare.
CITEȘTE ȘI: BANI ÎN PLUS LA PENSIE. VESTEA CEA MARE PENTRU MULȚI PENSIONARI
Fiecare familie va primi cel mult 2.000 de euro pentru a putea rezolva problema apei, însă banii nu vor fi primiți de către locatari, ci vor ajunge în cele mai multe cazuri direct la operatorii locali care se vor ocupa de branșarea fiecărei gospodării. Calculele arată că este disponibil un buget de aproximativ 168 de milioane de euro pentru a putea ajuta în jur de 88.400 de gospodării.
„Prima Conectare oferă un sprijin pentru persoanele vulnerabile din punct de vedere financiar și social, dar este doar o parte din reforma pe care ne-am asumat-o pe componenta Apă uzată. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și-a asumat implementarea unei reforme, prin PNRR, atât pe partea de reglementare/legiferare, cât și pe partea de finanțare, în ceea ce privește investițiile în managementul apei”, a completat ministrul Mediului.