Este doliu în lumea muzicii din România! Unul dintre cei mai mari cântăreți din țara noastră a murit. Organismul său a cedat în lupta împotriva unei maladii cumplite. Pagina oficială de Facebook a artistului s-a umplut de postări în memoria lui. “Fiindcă a iubit atât de mult viața, a lăsat-o să plece… Mulțumim pentru tot frumosul pe care l-ai adus în viețile noastre și pe care, iată, ni-l lași. Adio, prietene! Să-ți fie înalt văzduhul!” este unul dintre mesajele emoționante.
Adrian Berinde, unul dintre cei mai mari muzicieni din România, a murit la vârsta de 61 de ani. Decesul cântărețului a survenit în noaptea trecută, el având cancer metastazat pe oase. În urmă cu patru luni, Adrian Berinde a mărturisit că se simte mai bine în lupta cu maladia cumplită, după ce a urmat un tratament experimental în Germania, se simte mai bine. Din păcate, ulterior, starea de sănătate s-a agravat, iar azi-noapte, el s-a stins. Rudele, prietenii, colegii de breaslă printre care Cristi Minculescu și Norbert Kovacs sunt devastați de durere de când au aflat trista veste.
“Nu se poate!!! Bunul Dumnezeu să îl odihneasca în pace!”, “Dumnezeu să îl aibă în pază!”, “O, ce rău îmi pare… Să îi fie drumul spre lumină. Condoleante familiei și prietenilor săi dragi, printre care știu că erați și tu, și Giani”, “Fiindcă a iubit atât de mult viața, a lăsat-o să plece… Mulțumim, Adrian Berinde, pentru tot frumosul pe care l-ai adus în viețile noastre și pe care, iată, ni-l lași. Adio, prietene! Să-ți fie înalt văzduhul!”, “Dumnezeu nu mai râde singur. RIP Adrian Berinde. Drum bun, Adrian” sunt cinci dintre mesajele postate de apropiați și fani pe pagina de Facebook a regretatului artist.
Adrian Berinde s-a născut pe 4 mai 1958 în Oradea. Absolvent al Școlii de Arte Plastice din Cluj, în 1982, el s-a stabilit în Moudon, Elveția, și a lucrat ca pictor liber profesionist. S-a întors în țară în 1990 și de atunci a fost prezent pe scena muzicii rom
Primul CD s-a numit “Absent” (1995). El a fost urmat de alte șapte albume: “Negru de fum” (1996), “Vertical” (1997), “Captiv în inutil” (2001), “Albaștri după ploi” (2003), “Azil” (2011), “Atât de bine” (2015) și “Arcan” (2017). Trecând peste o grea operație de transplant de ficat, în 2009, Adrian Berinde a susținut sute de concerte de-a lungul anilor. A cântat chiar și pe scena faimosului Cirque du Soleil, în Canada, în cadrul spectacolului Varekai. De asemenea, artistul a fost protagonist al documentarului de lung metraj “Fire Within”, distribuit de către canalul de televiziune Bravo’ în Statele Unite, Canada, Europa și România. În luna mai a anului 2018, nume mari ale muzicii românești, printre care Phoenix, AG Weinberger, Iris, Krypton, Trooper, Kempes, Emeric Imre, Jimi El Laco, Rareș Totu, Adrian Naidin sau Solarra au început să strângă bani pentru a acoperi tratamentul lui Adrian Berinde din Germania.