Clubul Sportiv Dinamo trece prin momente de profundă tristețe, după pierderea unei legende a rugby-ului românesc, un om care a contribuit decisiv la succesul echipei și la promovarea acestui sport în România. Fostul jucător și antrenor al echipei a fost un model de devotament și pasiune pentru sport, care a contribuit semnificativ la succesele clubului și ale rugby-ului din România. Iată despre cine este vorba!
Constantin „Bebe” Fugigi, fost jucător de elită și antrenor respectat, s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani, lăsând în urmă o moștenire greu de egalat. Într-un mesaj emoționant publicat pe rețelele de socializare, CS Dinamo a anunțat trecerea la cele veșnice a lui Fugigi:
”RUGBY. Clubul Sportiv Dinamo deplânge trecerea la cele veșnice a fostului mare jucător și antrenor la rugby Constantin Fugigi.
Acesta s-a stins din viață la București la vârsta de 79 de ani. Originar din Sibiu, unde a și debutat la CSM Sibiu, acesta a evoluat aproape întreaga carieră la Dinamo, cu care a fost campion național și a cucerit Cupa Campionilor Europeni în 1967. Constantin Fugigi a evoluat de 35 de ori pentru România, fiind titular în trei meciuri cu Franța.
Ca antrenor a pregătit mai multe echipe de club, lotul național de juniori și naționala României, pe care a calificat-o la Cupa Mondială de Rugby din 1995. Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească în pace! #Dinamo #rugby.”
CITEȘTE ȘI: Doliu în lumea fotbalului! Un fost jucător de la PSG, găsit fără viață la 35 de ani: „O mare pierdere”
Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, a subliniat impactul lui Fugigi asupra sportului și a multor jucători, printre care și ajutorul pe care i l-a oferit lui:
”Nea Bebe a fost mai mult decât un antrenor, a fost un om care m-a ajutat enorm de mult să cred în mine”.
După retragerea sa ca jucător, în 1979, „Nea Bebe” Fugigi a ales să-și continue activitatea în rugby ca antrenor. A pregătit echipe importante, printre care Sportul Studențesc, CS Rapid, Unirea Focșani și Vulcan București. Ca antrenor al lotului național de juniori și mai apoi al naționalei de seniori, și-a dedicat cariera tinerilor sportivi, promovând valori precum devotamentul și ambiția. Un moment de referință în cariera sa de antrenor a fost calificarea echipei naționale la Cupa Mondială de Rugby din 1995 din Africa de Sud, un pas major pentru rugby-ul românesc.
CITEȘTE ȘI: Doliu în sportul românesc. O mare valoare a clubului Dinamo s-a stins din viață: Ion Țuțuianu