Doliu în presa din România. A murit Gheorghe Verman, cunoscutul realizator de radio și televiziune
Este doliu în presa din România. Gheorghe Verman s-a stins din viață la vârsta de 78 de ani. El este considerat o legendă a radioului din România, fiind profesionist al cuvântului scris și rostit la microfon, un mentor adevărat pentru multe generații de jurnaliști din Radio si din Televiziune.
Citește și: George Paul Avram. Anunțul trist a fost făcut de soția regretatului actor din “Toate pânzele sus”
Fostul prezentator Gheorghe Verman a murit
Gheorghe Verman, fondatorul rețelei Departamentului Studiourilor Teritoriale și Locale din Radio România și a postului Antena Satelor, a părăsit această lume, vestea tristă le-a adus lacrimi în ochi tuturor. Până la momentul redactării articolului nu se știa nimic despre cauza decesului. Vă reamintim că a fost prezentator la “Viaţa Satului”, un proiect pe care l-a condus la TVR timp de 27 de ani.
El este cunoscut și pentru emisiunea “Iarba verde de acasă”, intens urmărită atât de radioascultătorii din mediul rural, cât şi de cei din întreaga ţară. De asemenea, a fost publicist al revistei “Lumea satului”, dar și mentor și colaborator apropiat al Radio România Reșița. Regretatul realizator de emisiuni de radio și TV s-a născut pe 10 martie 1942 în Constanţa.
Gheorghe Verman – biografie
Gheorghe Verman a studiat la Facultatea de Limba şi Literatura Română de la Universitatea Bucureşti între anii 1960-1965, iar în perioada 1962-1964, a realizat studii la Universitatea “Maxim Gorki” din Moscova. Între anii 1966-1968, a fost professor în cadrul studiilor speciale organizate de Ministerul Afacerilor Externe, potrivit rador.ro. Din 1969, el s-a angajat la Radioteleviziunea Română, afirmându-se ca realizator de emisiuni şi ca manager.
În anul 1991, Gheorghe Verman a proiectat și organizat postul de radio Antena Satelor, iar pe 25 decembrie 1991, de pe scaunul de prezentator al postului rostea replica inaugurală: “Bun găsit, aici radio Antena satelor!”.
A fost distins cu ordine şi medalii care au exprimat aprecierea cu care a fost înconjurat acest incontestabil profesionist al microfonului:
Marele Premiu acordat de Federaţia Agricultorilor Privatizaţi din România, Premiul Bursei de Mărfuri Maritime şi de Mărfuri – Constanţa, titlul de Megaradiofononist, acordat de Consiliul de Administraţie al SRR, cel de “senator de onoare“, acordat de Universitatea din Sibiu, “Meritul Academic” acordat de Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gh.- Ionescu-Şişeşti”, Premiul Special la Gala Superlativelor VIP (16 ianuarie 2002), Marele premiu al Fundaţiei culturale “Nişte ţărani” (2005), Ordinul pentru Merit în grad de cavaler.