Doliu în lumea teatrului! Marele actor Costel Constantin s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani. Artistul a fost un personal important al lumii teatrului din România, jucând pe cele mai mari scene din țară.
Lumea teatrului Românesc este în doliu! Un alt mare actor s-a stins din viață, la vârsta de 82 de ani. Este vorba despre Costel Constantin. Artistul a avut o carieră impresionantă în teatrul românesc, jucând pe scene importante, inclusiv la Teatrul Național din Capitală.
Trecerea în neființă a marelui actor a fost anunțată de jurnaliștii de la Antena 3. Momentan, nu se cunosc detalii despre problemele medicale cu care se confrunta Costel Constantin, dar nici cauza exactă a morții. Se pare că artistul nu ar fi suferit de nici o boală.
Costel Constantin a fost unul din cei mai respectați actori de pe scena teatrului românesc, întruchipând personaje legendare de-a lungul carierei sale. Actorul s-a născut pe data de 20 octombrie 1942, la Galați. Acesta a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, sub îndrumarea lui Beate Fredanov.
Artistul și-a făcut debutul în lumea teatrului pe scena Teatrului Național din Iași, acolo unde a activat timp de patru ani, în perioada 1965-1969. La Iași, Costel Constantin a jucat rolul Călugărului tânăr în „Beckett”, de Jean Anouih, în regia Soranei Coroamă-Stanca.
Începând cu anul 1969, Costel Constantin s-a remarcat la Teatrul Național din Capitală, acolo unde a avut roluri în piese de Shakespeare, Ostrovski, Gogol sau Caragiale și mulți alții.
Încă din copilărie, Costel Constantin a fost pasionat de arta teatrală, implicându-se în activitatea trupei de teatru a școlii pe care a urmat-o în Galați. Damian Bozianu, unchiul său, a fost un model important pentru dezvoltarea sa artistică. Fratele mamei sale a fost unul din actorii reputați ai Galațiului.
Un alt mentor important pentru Costel Constantin a fost și profesorul său din facultate, Ion Finteșteanu.
Primul rol pe care l-a interpretat pe scena Teatrului Național a fost în piesa „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, de Edward Albee. De asemenea, Costel Constantin s-a remarcat și în piese precum „Săptămâna patimilor”, de Paul Anghel, „Regele Lear”, de William Shakespeare, „Alexandru Lăpușneanu”, de Virgil Stoenescu și „Utimul set” de Marica Beligan.
„Cred că sunt șocată mai ales pentru că nu avea probleme de sănătate și juca încă, avea ”Omul care a văzut moartea” la Teatrul Național, unde mergea și juca o dată sau de două ori pe lună. Dar probabil, fiind foarte discret, nu a spus cât de greu îi este.
Ieri i-am spus la mulți ani de Sfântul Constantin și Elena, și am avut o conversație de suflet. Și culmea, pe la 22:30, aseară, mi-a trimis un mesaj cu o icoană, cu Maica Domnului și cu pruncul. Am văzut-o dimineață. Deci a trimis probabil prietenilor de suflet…”, a transmis jurnalista Ioana Mandache, potirvit sursei citate.
Sursă foto: Facebook
Citește și: CEL MAI MARE REGRET AL LUI CRISTIAN ȘOFRON. A FĂCUT DEZVĂLUIREA ÎN PODCASTUL ”ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE”