Paul Bocuse, cel mai cunoscut chef al bucătăriei franceze de după al Doilea Război Mondial, a murit la vârsta de 91 de ani, informează nytimes.com. Paul Bocuse suferea de mai mulţi ani de Parkinson.
Ministrul de Interne al Franţei, Gérard Collomb, a publicat un mesaj pe Facebook după moartea lui Paul Bocuse, aducându-i celebrului chef un omagiu. „Paul Bocuse este mort, iar domeniul gastronomic este în doliu. Domnul Paul a reprezentat Franţa. Simplitate şi generozitate. Excelenţă şi arta de a trăi. Tatăl gastronomiei noastre ne-a părăsit. Fie ca liderii noştri, în Lyon, precum şi în cele patru colţuri ale lumii, să cultive ceea ce el a lăsat în urmă”, a transmis Gérard Collomb.
Paul Bocuse a fost distins în 1975 de către preşedintele Franţei de la acea vreme, Valéry Giscard d’Estaing, cu Ordinul Naţional al Legiunii de Onoare, cea mai înaltă distincţie franceză. Născut la 11 februarie 1926, în Collonges-au-Mont-d’Or, Paul Bocuse a făcut primul său fel de mâncare la numai 8 ani. Ca adolescent, a început o ucenicie la un restaurant local. Ucenicia i-a fost întreruptă de cel de-al Doilea Război Mondial, el fiind repartizat într-o tabără de tineret a guvernului de la Vichy, acolo unde a lucrat în cantină şi abator. În 1944, s-a alăturat Diviziei 1 franceze libere şi a fost rănit în luptă în Alsacia. A primit decoraţia Crucea de Război. După război şi-a început cariera de chef, devenind cel mai cunoscut bucătar francez.