Documente cutremurătoare ”Teroristul-Butelie” a îngrozit închisoarea! Gardienii susțin că…

De: I.D.
Publicat: 19/05/2018 | 23:11

Florin Lesch, primul cetățean român condamnat pentru terorism, pentru că a vrut să arunce în aer Complexul studențesc din Timișoara, a cerut să fie eliberat condiționat. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, a aflat detalii de ultimă oră din dosarul ”teroristului-butelie”.(CITEȘTE ȘI: SERVICIILE SECRETE SUNT ÎN ALERTĂ: ”TERORISTUL BUTELIE”, PUS ÎN LIBERTATE!)

”Teoristul Butelie”, pe numele său real Florin Lesch, a fost arestat în 2007, după ce a vrut să arunce în aer Complexul studențesc din Timișoara, iar de atunci se află încarcerat în Penitenciarul Timișoara. Recent, bărbatul condamnat pentru terorism a solicitat autorităților eliberarea condiționată. Magistrații i-au refuzat, însă, cererea, din motive bine întemeiate. Mai mult decât atât, Florin Lesch, care, între timp, și-a schimbat numele în Schneider, a fost obligat să achite cheltuielile de judecată.

”În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b C. proc. pen., respinge ca nefondate contestaţia formulată de contestatorul condamnat SCHNEIDER FLORIN IOAN, în prezent încarcerat în Penitenciarul Timişoara, precum şi contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara împotriva sentinţei penale nr. 605/01.02.2017 pronunţate de Judecătoria Timişoara în dosarul nr. 1834/325/2017. În temeiul art. 275 alin. 2 C. proc. pen., obligă contestatorul la plata sumei de 150 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, raportat la soluţia de respingere a contestaţiei acestuia. În temeiul art. 275 alin. 3 C. proc. pen., cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea contestaţiei formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara rămân în sarcina statului. În temeiul art. 272 alin. 1 C. proc. pen., dispune plata sumei de 130 lei, reprezentând onorariul avocatului din oficiu, Opruţ Valeria Lavinia, din fondul Ministerului Justiţiei către Baroul Timiş”, se arată  decizia magistraților.

Nu a fost „mielușel” în spatele gratiilor

Florin Lesch a fost sancționat în nenumărate rânduri de conducerea penitenciarului în care își ispășește pedepsa pentru săvârșirea mai multor abateri disciplinare. ”Teroristul Butelie” se pare că a avut un comportament agresiv și a reușit de mai multe ori să distrugă mai multe obiecte de mobilier și nu numai.(NU RATA, AICI: TRANSFORMARE SENZAȚIONALĂ A „TERORISTULUI-BUTELIE”!)

”În motivare s-a arătat că în mod corect prima instanță a respins cererea de liberare condiționată a petentului condamnat S________ F_____ I___, reținând că acesta este recidivist și a săvârșit mai multe abateri disciplinare pe durata executării pedepsei, pentru care a fost sancționat disciplinar. În mod neîntemeiat, însă, termenul pentru reînnoirea cererii a fost stabilit după data de 30.03.2017 (…) În ceea ce privește conduita pe durata detenției, s-a arătat că petentul condamnat a săvârșit șase abateri disciplinare constând în «confecționare/deținere de obiecte interzise», «distrugere bunuri» și «nerespectare R.O.I.», pentru care a fost sancționat disciplinar în anii 2007, 2008, 2010, 2011 și 2016”, se arată în dcoumentele magistraților.

”Teroristul Butelie” a fost condamnat la 12 ani de închisoare

Plănuia un atac cu mașină-capcană

Florin Lesch, actualmente Schneider, a fost prins în apropiere de Buziaș de către procurorii DIICOT, ofițerii de la Combaterea Crimei Organizate din Timișoara și de cei ai Serviciului Român de Informații cu două butelii pline și cu un dispozitiv artizanal de detonare în mașină.

Potrivit anchetatorilor, acesta intenționa să arunce în aer mașina, într-o zonă circulată din Complexul studențesc, și să declanșeze explozia cu ajutorul telefonului mobil. Potrivit SRI, Lesch a fost monitorizat începând din 17 decembrie 2004, în urma unor suspiciuni privind legăturile sale cu organizații teroriste fundamentalist-islamice și inițierea sau săvârșirea de atentate teroriste pe teritoriul României.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)