Mulți dintre clienții Netflix au rămas cu un gust amar după ce au vizionat noul documentar intitulat Hell Camp: Teen Nightmare. Producția are în spate povestea adevărată și sfâșietoare a unei „tabere de terapie în sălbăticie” și a bărbatului care a fondat-o. Se spune că prin 1980, mai mulți părinți au plătit bani grei pentru ca un fost ofițer militar să le „educe” copiii în sălbăticie. La acea vreme, unul dintre adolescenți a murit în condiții misterioase. La ani distanță, pe Netflix a apărut un documentar care reflectă realitatea de atunci.
Hell Camp: Teen Nightmare este producția care a luat cu asalt platforma Netflix, însă mulți au rămas dezgustați și revoltați după ce au privit documentarul de 90 de minute. Asta pentru că totul s-ar fi realizat după întâmplări reale. Povestea sfâșietoare ar fi din 1980, când mai mulți părinți ar fi vrut să-și „îmblânzească” adolescenții recalcitranți, așa că i-au trimis într-o tabără în deșertul Utah. Cel care se ocupa de tabăra cu pricina era un fost ofițer al forțelor speciale militare, numit Steve Cartisano, cel care a înființat Fundația Challenger.
Acesta a cerut părinților 16.000 de dolari, pentru a le pune la punct copiii. I-a supus la probe greu de imaginat, cu adevărat barbare. I-a legat de copaci, i-a lăsat fără mâncare și i-a forțat să care saci plini cu bălegar. Programul din tabăra respectivă era de 63 de zile, iar în timpul probelor un adolescent a murit în timpul unei „drumeții” de 800 de kilometri în deșert, pe o căldură atroce, scrie DailyMail.
Unii telespectatori au rămas șocați să vadă acest documentar și i-au avertizat pe alții să nu se uite. „Recomand tuturor să nu se uite NICIODATĂ la „Hell Camp: Teen Nightmare”. Este dezgustător din prea multe puncte de vedere”, a scris un utilizator pe Twitter.
O altă persoană a comentat: „Ce documentar dezgustător”.
Altcineva a spus: „Acest „Hell Camp: Teen Nightmare documentar de pe Netflix este o nebunie”.
„Documentarul #HellCamp de pe Netflix este o nebunie. Nu am știut niciodată despre aceste „tabere”, dar în niciun caz părinții mei nu ar plăti mii de dolari pentru a mă trimite să fiu abuzat și torturat”, a scris altcineva.
Părinții copiilor erau foarte bogați și plăteau o avere pentru a-i înscrie într-un astfel de program. Acela a fost și momentul când fostul ofițer militar s-a îmbogățit datorită programului bizar pe care-l desfășura.
Soția lui Cartisano, Deborah Lee Carr, apare foarte mult în documentar și comentează despre bogăția pe care ei au cunoscut-o la acea vreme.
„Știu doar că aveam un venit adecvat și, prin urmare, intrau mulți bani…”, spune ea, înainte de a-și apăra răposatul soț: „Dar erau și mulți bani care ieșeau. Era foarte costisitor să derulezi aceste programe”.