Doctorul Andrei Laslău a dat jos 25 de kg în doar 45 de zile! Ce regim a ținut

Publicat: 18/03/2018 | 15:51

Andrei Laslău, un cunoscut medic de la noi din țară, a reușit să slăbească 25 de kilograme în doar 45 de zile cu ajutorul unei diete. El a fost supraponderal, dar a găsit o metodă foarte bună de a scăpa de kilogramele în plus. Dieta-fenomen se numește „keto”.

Andrei Laslău a reușit, în urmă cu câțiva ani, să se subțieze într-o perioadă foarte scurtă. El susține că a mâncat regește, la orice oră. Secretul este ca 65% din aportul caloric să provină din grăsimi. Chiar dacă slăbești, păstreazi 90% din masa musculară. De asemenea, această dietă scade colesterolul rău şi îl creşte pe cel bun. Andrei Laslău susține că dieta „keto” menţine glicemia în limite foarte bune.

„Dieta keto nu este restrictivă. Poţi mânca regeşte. Îţi permite orice aliment, la orice oră, dacă îţi este foame. Dieta ketogenică cere ca, din totalul caloriilor zilnice, 65% să provină din grăsimi, 30% din proteine şi 5% din glucide. Diminuarea glucidelor în dietă scade nivelul de insulină, iar aceasta duce la activarea lipazei. Aceasta desface trigliceridele din ţesutul adipos în acizi graşi. Aceştia ajung în sânge, sunt transferaţi în mitocondrie – uzina energetică a celulei, unde sunt oxidaţi şi se formează ketone, pe care le poate folosi organismul pentru energie”, a povestit doctorul, în urmă cu ceva timp.

Meniul la dieta ketogenică are la bază următoarea listă de cumpărături

Ouă în orice combinaţii,legume verzi și brânză. Uleiul de floarea soarelui trebuie evitat, din pricina excesului de Omega 6.

1-2 felii subțiri, crocante de pâine integrală nedospită 

Cafea verde și ceai verde.

Brânză telemea maturată, caşcaval, iaurt simplu, smântână, unt gras 60-82%, unt de cocos și smântână de cocos.

Legume precum castraveți, ridichii, conopidă și ardei; ciuperci; avocado; măsline; multe verdețuri: spanac, ștevia, urzici, varza kale, broccoli, varza de Bruxelles, germenii de grâu, potrivit prodieta.ro

Nuci şi seminţe crude, pudră proteică: alune de pădure, nuci românești, nuci braziliene, migdale, semințe de chia, susan, muguri de pin, semințe de caise, nuci Macadamia, arahide, semințe de dovleac, cânepă, in, lupin.

Fructe cu conţinut redus de zaharuri: afine, zmeură, mure, vișine, ananas crud, kiwi, grapefruit; Meniul de mic dejun, prânz, cină și gustările pot fi alcătuite din smoothie-uri din fructe precum cele enumerate + pudră proteică din cânepă, in, dovleac sau lupin.

Carne fiartă / la cuptor / sotată. Pește gras. Fructe de mare.

 

 

Angie Voicu