Dispariția acestei bănci din România e sigură! Portofoliul de clienți ajunge la cea mai puternică unitate bancară din țară
Săptămâna viitoare, managerii OTP Bank și cei ai Băncii Transilvania se vor întâlni, pentru finalizarea termenilor de vânzare a filialei din România a grupului ungar. În cursa pentru preluarea OTP au rămas Banca Transilvania și Raiffeisen Bank. Portofoliul de clienți ajunge la cea mai puternică unitate bancară din țară. Detaliile se află mai jos, în articol.
Conform informațiilor, Banca Transilvania ar fi cea favorită să câștige în cursa pentru preluarea OTP Bank. Portofoliul de clienți ar putea ajunge la cea mai puternică unitate bancară din România. În acest sens, săptămâna viitoare, reprezentanții Băncii Transilvania se vor întâlni cu managerii OTP Bank pentru finalizarea termenilor de vânzare a filialei din țară.
Negocierile s-ar mai putea întinde pe două sau trei luni. În acest sens, tranzacția finală ar putea fi efectută la începutul anului viitor. Grupul ungar OTP Bank a fost nevoit să își reducă pretenții bănești, după ce cumpărătorii nu au dorit să ofere nici 70% din suma dorită inițial. Grupul ungar dorea un preț egal cu fondurile proprii, adică 2,1 miliarde de lei.
Vezi și VIITOR SUMBRU PENTRU ROMÂNI! PREDICȚII CU IZ APOCALIPTIC DE LA BNR
Unitatea bancară a avut o tranzacție respinsă în 2018
Grupul bancar OTP ocupă locul zece pe piață, cu active de aproape 20 de miliarde de lei. Surse din piață au transmis, conform Profit.ro, că această unitate bancară nu a putut să se extindă prin achiziții. În anul 2014, achiziționase Millennium Bank. Ulterior, ar fi încercat să „înghită” și Banca Românească, în 2018, dar această tranzacție a fost respinsă.
Unitatea bancară a vrut să crească organic, având țintă de cotă de piață de 5 procente. Însă, s-a oprit la sub 3%. La momentul actual, Banca Transilvania se află pe locul 1 pe piața bancară. Primul loc l-a ocupat și în urma achizițiilor efectuate de grupul bancar. Are capital majoritar românesc. În anul 2015, a achiziționat Volksbank. În anul 2018, a fost cumpărat Bancpost, iar în 2022 s-au orientat către achiziționarea Idea Bank (a rămas separată).