Directoarea Spitalului Victor Babeş din Bucureşti, confesiuni înfiorătoare: “Am ajuns din eroi, criminali. E dureros, dar vom face în continuare ce avem de făcut”
Simin-Aysel Florescu a făcut confesiuni înfiorătoare privind evoluția crizei epidemiologice din România. “Am ajuns din eroi, criminali”, a spus directoarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș” în cadrul unui interviu, după ce a auzit că tot mai mulți colegi de-ai săi au avut experiențe delicate cu rudele celor care au decedat din cauza virusului SARS-CoV-2.
Simin-Aysel Florescu, confesiuni înfiorătoare despre criza epidemiologică
Potrivit datelor furnizate ieri de reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică, bilanțul morților de COVID-19 din țara noastră a ajuns la 23.538, după ce alte 129 de persoane au pierdut lupta la viață. Simin-Aysel Florescu a tras un semnal de alarmă în legătură cu faptul că, în ultima perioadă, ajung la spital familii întregi care s-au infectat cu noul coronavirus.
“Privim cu maximă îngrijorare la ce se întâmplă în jurul nostru și în spitalul nostru. În ultimele luni, observăm cu foarte mare durere cum apar familii întregi bolnave, care se îmbolnăvesc în cascadă, în care fiii și fiicele vin și ne spun că tocmai și-au îngropat părinții, care vin și ne spun, la care apar ulterior și copiii. Nu e nimic tragic sau romanțat. E o situație reală și noi trebuie să ne ocupă de toți, să avem grijă atât de starea lor fizică, cât și de problemele lor psihologice care apar în acest context”, a declarat directoarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș”, relatează romaniatv.net.
Citește și: Coronavirus România, 31 martie. Peste 6.000 de cazuri noi COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore
Specialista a subliniat că, oricât de dureroase sunt jignirile care li se aduc cadrelor medicale, deși, la începutul pandemiei erau văzute drept îngeri păzitori, atât ea, cât și colegii ei vor continua să își facă meseria așa cum știu mai bine.
“Privim cu foarte mare stupoare la această idee că masca ar fi o botniță sau un căluș. Masca este un mijloc de protecție. Nu este nici botniță, nici căluș, ci un mijloc de a ne proteja de o boală. Atât! Noi suntem destul de stupefiați uitându-ne cum am ajuns din eroi, torționari, criminali, asasini. Să vedem ce o să urmeze mai departe. Pot să vă spun că deja toți colegii mei privesc doar puțin amuzați la aceste etichete”, a mai mărturisit medicul primar în boli infecțioase, conform sursei citate mai sus.
Simin-Aysel Florescu: jumătate dintre cei care s-au îmbolnăvit au luat virusul după ce au plecat în concediu
Într-un interviu oferit în urmă cu trei zile la Digi24, Simin-Aysel Florescu i-a îndemnat pe părinți și copii să stea cât mai mult în case în timpul vacanței de primăvară, lungă de o lună.
“Chiar dacă este vacanţă, nu este vacanţă de mers încolo şi încoace. E o vacanţă de stat în casă cât mai mult, că nu avem încotro, şi de respectat regulile în momentul în care se iese în exterior, pentru că altfel nu o să terminăm prea curând. Din păcate, este un fenomen foarte complex această pandemie şi nu se termină numai dacă cineva dă ordin să se termine sau dacă cineva nu mai are chef de ea. Pur şi simplu trebuie să punem cu toţii umărul, nu avem cum altfel, nu avem cum”, a spus directoarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș” la Digi24.
Întrebată dacă medicii au nevoie de o carantină naţională pentru a gestiona cazurile, Simin-Aysel Florescu a răspuns: “Posibil, la cum merg lucrurile. Din păcate, mulţi din concetăţenii noştri aleg să nu respecte niciuna dintre regulile care ne-ar scăpa de acest lockdown, acolo este problema. Dacă vor continua aceste întruniri pe care le vedem tot timpul în acest locuri: cluburi, restaurante, petreceri ilegale… da, de asta spun că, dacă s-ar respecta regulile impuse, nu s-ar ajunge la lockdown”.
Copiii de grădiniță și elevii, cu excepția celor din clasele terminale, vor avea vacanță de o lună, din 2 aprilie și până în 4 mai.
Sursa foto: captură video YouTube / Digi24