În perioada sărbătorilor, salata Boeuf este vedeta meselor festive în România. Iar un ingredient cheie pentru prepararea acesteia este maioneza. Sosul de maioneză disponibil în magazinele LIDL se numără printre cele mai populare alegeri ale românilor pentru acest preparat tradițional. Dar ce conține, de fapt, acest produs?
Unul dintre ingredientele principale din salata Boeuf, care este nelipsită de pe mesele de sărbătoare ale românilor, este maioneza. Iar cei care nu vor să piardă timp cu prepararea acesteia în casă alegă variantele din comerț, iar una dintre cele mai populare alegeri este sosul de maioneză de la LIDL. Însă, puțin sunt cei care se uită pe etichetă și știu ce ingrediente conține acest produs.
(CITEȘTE ȘI: PRODUSELE CONGELATE CARE VOR DISPĂREA DIN ROMÂNIA. CUM MOTIVEAZĂ GUVERNUL DECIZIA)
Mulți sunt românii care își fac cumpărăturile la LIDL, iar în această perioadă în aproape fiecare coș se găsește și câte un borcan de maioneză. Clienții magazinului aleg sosul de maioneză KANIA pentru textura sa cremoasă, însă puțin sunt cei care se uită și pe lista de ingrediente.
Sosul de maioneză de la LIDL are un conținut de grăsime de 76,3%, într-un borcan de 400 ml și este bogat în acizi grași Omega-3, cu un conținut de apă și substanțe volatile de 16%.
Ingredientele principale, așa cum sunt trecute pe etichetă, sunt următoarele:
De asemenea, cei care aleg acest timp de maioneză trebuie să știe că pentru a se bucura de o calitate optimă, maioneza trebuie păstrată între +5°C și +22°C, ferită de lumină. După deschidere, este esențial să fie depozitată în frigider și consumată în termen de 14 zile.
Un alt aspect important este faptul că maioneza KANIA nu conține gluten, devenind astfel o opțiune potrivită și pentru cei cu intoleranță la această proteină.