Anul trecut, Dorian Popa punea pe picioare o nouă afacere, iar fanii săi au așteptat rezultatul cu entuziasm. În luna octombrie acesta a lansat pe piață Hâtz Pizza, o pizza congelată, disponibilă în două sortimente, care a făcut ravagii. Artistul s-a bucurat de un real succes, iar în primele săptămâni de la lansare oamenii s-au bătut pe pizza lui Dorian Popa. Însă, puțin știu din ce este făcută aceasta.
Dorian Popa a dat, din nou, lovitura în afaceri, iar Hâtz Pizza se vinde ca pâinea caldă. Aceasta costă 19,99 de lei și este disponibilă în două sortimente, Hâtz Pizza Pepperoni și Hâtz Pizza Ham-Mania. Preparatul lansat pe piață de artist s-a bucurat de un real succes, însă lista de ingrediente este una care i-a îngrozit pe nutriționiști.
(CITEȘTE ȘI: Cu ce salariu o plătește Dorian Popa pe Cori, femeia care îi filmează vlogurile. Unii români doar visează la așa ceva!)
Așa cum spuneam, anul trecut, Dorian Popa a lansat Hâtz Pizza, iar cei care cumpără această pizza congelată sunt mulți. Însă, nu la fel de mulți sunt și cei care se uită pe lista de ingrediente. Așa cum era de așteptat pentru un astfel de produs, lista ingredientelor este destul de lungă, iar în ea se ascund adevărate surprize.
Dacă la o primă vedere și pentru un ochi neformat lista ingredientelor nu ridică prea multe semene de întrebare, nutriționiștii s-au speriat când au văzut-o. Se pare că pizza lui Dorian Popa conține câteva ingrediente care o plasează în categoria produselor ultra procesate, care nu sunt prea indicate și prea prietenoase cu sănătatea.
Un nutriționist a analizat atent lista de ingrediente de la Hâtz Pizza și spune că aceasta ascunde câțiva „balauri”. Nutriționistul a atras atenția în primul rând asupra cantității enorme de zahăr, sub diferite denumiri, care se regăsește în produs.
„Nu contează cât de faimos ești, citește eticheta cu ingrediente înainte de consum! Personal, nu îl cunosc pe acest domn zâmbăreț, însă, când citesc lista de ingrediente mai că mă cuprind fiorii. Cum ar putea o simplă pizza să conțină atâția „balauri”? Lista ingredientelor, cu siguranță anulează calitatea coacerii ei pe vatra de piatră. În primul rând, ce mi-a atras atenția este cantitatea enormă de zahăr, sub diferite denumiri: dextroza, sirop de glucoză, zahăr și chiar amidonul, care este și el o polizaharidă.
Peste toate acestea, în completare, este adăugat ascorbatul de potasiu și nitritul de sodiu, două substanțe periculoase, pentru sănătate, care se ascund în diverse produse de carmangerie și sub alte denumiri, cum ar fi E 250. Toate aceste substanțe pot provoca inflamații grave în organism. Chiar și contribuția uleiului de rapiță poate provoca inflamație în organism. Este folosit cel rafinat și nu acela nerafinat sau presat la rece, care nu se găsește atât de ușor. Să-mi fie cu iertare dar, de ce ai avea nevoie de atât de mulți „balauri” pentru a prepara o simplă pizza, preparat considerat mâncarea săracului, în vremurile de demult? Mai bună e o pizza de casă, proaspăt preparată, chiar sub semnătura anonimatului”, a spus nutriționista Codruța Pantelimon, potrivit click.ro.
(VEZI ȘI: Dorian Popa dă lovitura cea mare în 2025, după ce a dat 500.000 de euro pe un…)