Majoritate produselor de post din comerț sunt fabricate din ingrediente vegetale, soia, mixuri pe bază de soia, însă există o multitudine de produse a căror etichetă nu este deloc ”curată”. Din ce este făcut, de fapt, pateul vegetal de la Bucegi? Dragoș Pătraru face analiza celor mai consumate alimente în perioada postului.
În episodul 6 al emisiunii Starea NEsănătății, Dragoș Pătraru studiază etichetele a 6 pateuri vegetale. Treaba e serioasă, mai ales că sunt pateuri pe care majoritatea românilor le consumă nu doar în perioada de post a Paștelui.
Din ce este făcut pateul vegetal cu ciuperci de la Bucegi? Are peste 24 de ingrediente, iar eticheta este lungă ca un manual de chimie. Nu doar în perioada postului, consumatorii sunt sfătuiți să citească atent eticheta produselor pentru a putea cunoaște exact ceea ce mănâncă astfel să nu fie induși în eroare sau păcăliți.
Te-ar putea interesa: Cele 3 alimente la care Dragoș Pătraru a renunțat pentru a slăbi 30 de kilograme. Mulți români le consumă zilnic
”Pateul de post de la Bucegi conține 13 ingrediente. Tot ce are mai mult de 2,3, 5 – dacă sunt folosite ingrediente naturale, este ultraprocesat și ar trebui evitat, mai ales dacă vine într-un ambalaj din plastic. Ăsta nu știm câte proteine, câte glucide etc. Superb! De ce? De ce ai mânca așa ceva?”, spune Dragoș Pătraru.
Ingrediente: apă, ulei vegetal de floarea soarelui. proteină vegetală din soia, amidon din cartofi, arome, condimente și extracte de condimente, sare, zahăr, dextroză, agent de îngroșare, caragenan, antioxidanți, eritorbat de sodiu, colorant: carmină.
”Bucegi vegetal cu ciuperci – pastă tartinabilă cu ciuperci conține peste 24 de ingrediente, mă, te ia capul. Și lumea cumpără, pentru că oamenii nu înțeleg faptul că sănătatea lor depinde de ceea ce mănâncă zilnic”, spune Dragoș Pătraru.
Ingrediente:
Te-ar putea interesa: Ce să mănânci în Postul Paștelui? Alimentele recomandate chiar din Biblie