Dieta Regelui Charles. La ce alimente a renunțat după ce a fost diagnosticat cu cancer

Publicat: 03/12/2024 | 14:27
Foto: Profimedia

Tom Parker Bowles, fiul Reginei Camilla, a oferit niște indicii cu privire la bătălia pe care o poartă Regele Charles cu cancerul. Regele, în vârstă de 76 de ani, a fost diagnosticat cu o formă de cancer – nu s-a dezvăluit ce formă – în februarie și a început tratamentul la scurt timp după aceea.

Deși inițial s-a retras de la unele îndatoriri publice, monarhul a continuat să îndeplinească responsabilități constituționale cheie, chiar întrerupându-și tratamentul pentru a se îmbarca într-un turneu regal de șase zile prin Australia și Samoa în luna octombrie.

Deși Regele a ales să păstreze în mare parte secretul cu privire la starea sa, Parker Bowles, fiul reginei Camilla, a oferit o informație rară asupra schimbărilor dietetice pe care monarhul le-a adoptat.

Ce a povestit fiul Reginei Camilla despre dieta familiei regale

Tom Parker Bowles a oferit niște informații neașteptate despre felul de mâncare pe care Regele Charles „caută să îl elimine” din dieta sa pentru a-și controla sănătatea, conform SKY NEWS.

Printre altele, Tom Parker Bowles a împărtășit că regele Charles caută să reducă consumul de carne roșie în timp ce face eforturi să se lupte cu cancerul.

Intervievat de Saga Magazine, Tom Parker Bowles, în vârstă de 49 de ani, care este autorul mai multor cărți despre bucătărie, a dezvăluit că regele și-a redus consumul de carne roșie.

„Da, mănânc carne, dar mănânc doar puțină carne roșie – la fel ca și mama mea”, a spus Parker Bowles.

„Iar regele, după ce a trecut recent prin ce a trecut, e din nou atent la ce – și când – mănâncă.”

Parker Bowles a subliniat că el „nu este nutriționist”, dar a accentuat importanța alimentației ca formă de medicină.

„Știe când mâncăm lucrurile care trebuie”, a spus el.

(Citește și: Harry și Meghan Markle, umiliți de Regele Charles de sărbători! Fanii sunt consternați)

Care erau mâncărurile favorite ale Regelui Charles înainte de diagnostic

Regele, care era cândva cunoscut pentru pasiunea sa pentru burgeri și bere, și-a dezvăluit aprecierea pentru „avocado și cabernet sav” în timpul unei petreceri cu grătar a unei comunități din Sydney.

În ciuda acestor indulgențe, Parker Bowles a lăudat angajamentul monarhului față de sustenabilitatea alimentară și cunoștințele sale extinse despre brânzeturile artizanale britanice și ingredientele de sezon.

„Regele Charles este un erou al mâncării. Nu încerc să mă dau bine pe lângă el, pur și simplu prezint faptele”, a spus Parker Bowles.

„Întrebați-l despre brânzeturile britanice artizanale sau despre numărul de soiuri de mere din livada de la Highgrove și o să vedeți că se pricepe.”

De ce a fost Regele Charles un deschizător de drumuri în domeniul alimentar

Reflectând la modul în care regele fusese de mult timp un susținător al agriculturii durabile și al alimentelor organice încă din anii 1970 și 1980, Parker Bowles a remarcat modul în care aceste idei, cândva de nișă, au devenit mainstream.

„Toată lumea credea că era un pic ciudat. Acum, este abordarea mainstream. Regele a fost un om înaintea timpului său”, a spus el.

Remarcile au fost făcute în timp ce Parker Bowles își promovează noua carte de bucate cu tematică regală, “Cooking & The Crown”.

Scriitorul culinar a recunoscut că a avut o oarecare ezitare în explorarea legăturilor sale regale pentru carte.

„Sper că oamenii nu o să creadă că sunt un tip de vârstă mijlocie care profită de ajutorul rudelor celebre, dar oricine este interesat de mâncare – și eu sunt pasionat de mâncare – o să fie cu siguranță interesat de mâncarea regală”, a spus el.

„M-a ajutat că am putut vorbi cu bucătarul regelui, Mark Flanagan, și am putut să vizitez bucătăriile de la Palatul Buckingham.”

(Citește și: Cadourile neobișnuite erau motiv de scandal în Casa Regală. Motivul pentru care Prințesa Diana ura Crăciunul!)