Canicula a pus stăpânire pe toată România, iar temperaturile au devenit insuportabile. În zilele toride de vară trebuie să avem foarte mare grijă la dieta alimentară. Potrivit specialiștilor, anumite produse sunt recomandate în această perioadă, în timp ce altele sunt strict interzise. Totodată, hidratarea este extrem de importantă. Citiți în continuare care este dieta perfectă pentru zilele caniculare de vară.
„Luna lui cuptor” a adus canicula în țara noastră. Temperaturile au crescut îngrijorător în ultimele zile, astfel că toți resimțim din plin disconfortul termic. Pentru această perioadă de foc este foarte importantă dieta alimentară, iar specialiștii au câteva recomandări clare în această privință. Dacă le respectăm, putem trece mai ușor peste aceste zile toride.
(NU RATA: Dieta chinezească pentru a trăi 100 de ani | Cele 4 alimente pe care trebuie să le mănânci zilnic)
Potrivit nutriționiștilor, în zilele caniculare trebuie să evităm mâncărurile bogate în grăsimi. În schimb, se recomandă a se consuma cât mai multe salate de fructe și legume. Totodată, mezelurile și carnea făcută la grătar sau prăjită în ulei nu sunt recomandate în zilele toride de vară. În plus, consumul de ceai și cafea trebuie redus cât mai mult. Laptele și iaurtul sunt foarte bune deoarece au un procentaj ridicat de apă, ele contribuind la hidratarea organismului. În meniul zilnic al verii poate fi inclusă și carnea ușoară, cum ar fi cea de pasăre sau peşte.
„Ar trebui să evităm alimentele grase, făcute la grătar sau prăjite în ulei, mezelurile, pentru că digestia lor este una greoaie. Cu moderaţie ceaiul şi cafeaua şi de preferat călduţe şi cu grijă la cantitatea de zahăr adăugată. Laptele, iaurtul, se pot consuma în această perioadă, pentru că au un procentaj ridicat de apă”, a declarat nutriționistul Sincron Daniela Bălănucă.
Medicii subliniază că hidratarea este cea mai importantă pe timpul zilelor caniculare. În ciuda faptului că și băuturile alcoolice pot hidrata organismul, ele sunt interzise în această perioadă cu disconfort termic accentuat.
„Pe primul plan este hidratarea. Hidratarea înseamnă ingestia de lichide şi lichide sunt şi alcoolurile, e adevărat, dar acestea trebuie refuzate la consum.”, a spus medicul de familie Irina Badrajan.
Expunerea la soare în orele de vârf este strict interzisă, astfel putând evita eventualele neplăceri provocate de temperaturile extrem de ridicate.
(CITEȘTE ȘI: Câte ore rezistă alimentele în congelator, în cazul în care se ia curentul electric în casă?)