Acum, cand Romania seamana cu Sahara, se poarta bronzul. Exista o adevarata competiTie intre impatimiTii de mare Si bronzare impecabila pentru obTinerea unui bronzaj uniform Si a unei culori de zahar ars. Pentru un astfel de rezultat se folosesc loTiuni scumpe Si, evident, "bio". NutriTioniStii recomanda un regim bogat in fructe Si legume care au culoarea oranj, roSie sau verde inchis (adica roSii, ridichi, broccoli, cartofi dulci, morcovi, sfecla).
Fie ca sunt consumate in stare proaspata (cea mai indicata, pentru ca se pastreaza o cantitate mai mare de carotenoide Si vitamina A) sau in preparate, efectul lor in demersul obTinerii unui bronzaj perfect este garantat. In plus, acest tip de dieta are un pronunTat aport de antioxidanTi Si asigura Si o detoxifiere naturala a organismului.
Daca acestei diete ii adaugam Si folosirea uleiurilor naturale cu rol protectiv pentru piele (cum ar fi uleiul de masline obTinut prin presare la rece, in care putem adauga cateva picaturi de ulei de lavanda Si cateva picaturi de galbenele), hidratarea continua a organismului (dar fara alcool!) Si metoda bronzului progresiv (mai ales pentru cei cu pielea foarte alba), atunci rezultatele vacanTei la mare vor fi de invidiat.