Dieta oamenilor de peste 40 de ani recomandată de Adina Alberts. Ce alimente trebuie să consume persoanele care vor să slăbească

Publicat: 11/01/2024 | 11:35
Medicul Adina Alberts / Foto: Facebook

Adina Alberts le-a oferit câteva sfaturi celor care au peste 40 de ani și vor să scape de kilogramele nedorite. Nu mai este un secret faptul că după vârsta a doua, arderea caloriilor nu mai este la fel de simplă ca la 20 de ani. Organismul asimilează diferit și astfel, româncele care vor să se mențină în formă trebuie să recurgă la câteva trucuri.

Să scapi de kilogramele nedorite după vârsta de 40 de ani nu mai este la fel de ușor ca la 20 de ani. Totul depinde de un stil de viață sănătos, o dietă adecvată ori de mult sport. Medicul Adina Alberts a oferit câteva sfaturi atât femeilor, cât și bărbaților care vor să se mențină în formă. După vârsta a doua, specilista spune că fibrele în dietă sunt esențiale. Acestea cresc senzația de sațietate, iar curele de slăbire au mai mult succes.

CITEȘTE ȘI: ADINA ALBERTS, ”TAXATĂ” DE DAN TEODORESCU, DUPĂ CE A CERUT DONAȚII FANILOR EI „NU MAI REUȘESC SĂ VISEZ PE GRATIS”

Micul dejun trebuie să conțină neapărat alimente sănătoase, precum fructele ori smoothie-urile crude. Semințele de chia ori ovăzul crud înmuiat se numără și ele printre bunătățile care pot fi consumate la prima oră a dimineții, pentru a-ți începe ziua în forță, cu multă energie.

„La sfârșitul zilei, este esențial să consumi suficiente fibre în dieta ta – și ar trebui să fie o prioritate în special dacă încerci să slăbești peste 40 de ani. Aportul suficient de fibre este important pentru pierderea în greutate la orice vârstă, dar mai ales pentru persoanele peste 40 de ani.

Fibrele pot crește senzația de sațietate, contribuind astfel indirect la succesul curelor de slăbire și menținând o greutate corporala normala; ele pot reduce nivelul de zahar din sânge după mese, pot crește sensibilitatea la insulina și pot scădea riscul apariției diabetului de tipul 2.

Cel mai bun mod de a vă asigura că obțineți suficiente fibre este să vă umpleți farfuria cu un mic dejun care include alimente sănătoase, cu densitate de nutrienți, cum ar fructele, smoothie-uri crude, suc proaspăt din legume organice, ovăz crud înmuiat sau „terci”, superalimentele precum goji, semințe de chia, polen, lăptișor de matcă.

De asemenea, este important să ne uităm la alegerile individuale de alimente în contextul aportului alimentar total și al stilului nostru de viață atunci când încercăm să îmbunătățim valoarea nutrițională a dietei, să ne păstrăm sănătatea și silueta”, a explicat Adina Alberts, în urmă cu ceva timp, potrivit eteledoc.ro.

CITEȘTE ȘI:  MEDICUL ADINA ALBERTS, DESPRE DECESUL CORNELIEI CATANGA! CE MEDICAMENTE A LUAT, DE FAPT, ARTISTA

Ce alimente trebuie evitate

Adina Alberts insistă pe importanța fibrelor într-o dietă sănătoasă. Fiecare persoană trebuie să consume alimente importante în fibre, pentru că sunt importante pentru sănătate. Atunci când fibrele lipsesc din alimentație, organismul nu va funcționa așa cum trebuie.

Specialista în nutriție a spus și ce alimente trebuie evitate, dacă nu vrei ca grăsime să ți se depună pe abdomen. Spre exemplu, cerealele integrale care se află pe rafturile magazinelor. Acestea au un aport mare de zahăr, care nu face deloc bine organismului.

„Cu toate acestea, multe dintre alimentele pe care le consumi zilnic nu oferă deloc foarte multe fibre, ceea ce le face o alegere proastă pentru sănătatea ta generală, mai ales dacă încerci să scapi de câteva kilograme.

De fapt, există un aliment popular pentru micul dejun pe care s-ar putea să îl mănânci în mod regulat, care ar putea să te împiedice de la obiectivele tale de pierdere în greutate – cerealele la cutie, gata de consum – unul dintre alimentele procesate care înregistrează un profit foarte mare în industria alimentară.

Când vine vorba de alimente cu conținut scăzut de fibre, opțiunile procesate și rafinate (cum sunt cerealele obișnuite din comerț) sunt adesea cei mai mari vinovați, acestea fiind alimente ce conțin calorii goale care pot duce la creșterea în greutate, deoarece sunt preparate din făinuri rafinate și procesate în mod excesiv, la care se adaugă mari cantități de zahăr, grăsimi nesănătoase, potențiatori de gust, conservanți, coloranți artificiali și alte chimicale dăunătoare sănătății.

În plus, aceste tipuri de alimente sunt adesea sărace în vitamine esențiale, minerale și fibre. Dacă trebuie să mâncați un aliment cu conținut scăzut de fibre, încercați să îl combinați cu proteine și grăsimi sănătoase plus niște fibre pentru a menține glicemia mai stabilă și pentru a vă ajuta să vă mențineți sătui mai mult timp, recomandă specialiștii”, a mai spus Adina Alberts.