Dieta ketogenică – meniul zilnic
Dieta ketogenică își propune să recalibreze organismul și să-l învețe să ardă toate grăsimile pe care le primește din alimentație. Meniul zilnic nu prespune o înfometare! Dimpotrivă, în dieta ketogenică ai voie câte patru mese pe zi.
Dieta keto sau dieta ketogenică poate fi urmată atât de bărbați, cât și de femei. Meniul zilnic din dieta ketogenică ne permite să mâncăm pe săturate și include alimente delicioase.
Ce este dieta ketogenică
Dieta ketogenică este o dietă bogată în grăsimi și săracă în carbohidrați care ajută la eliminarea kilogramelor în plus acumulate. Aceasta presupune reducerea drastică a aportului de carbohidrați și înlocuirea acestora cu grăsimi
Meniul zilnic în dieta ketogenică
Meniul ketogenic ar trebui să se bazeze pe una-două cești de legume fără amidon, 113-170 g proteine și una-două linguri de grăsime, la fiecare masă.
Micul dejun ketogenic ar putea consta în ouă gătite în ulei de cocos, alături de șuncă de curcan bio sau cârnați de casă și ardei copți, sau în ouă amestecate în tigaia ceramică cu brânză, spanac și ciuperci, în ulei de măsline sau de cocos bio.
La prânz puteți mânca multe frunze de salată peste care adăugați felii de carne de pui sau vită, câteva nuci sau felii de avocado stropite cu dressing de salată gras și sărac în carbohidrați sau cu sos vinaigrette preparat din ulei de măsline extravirgin și oțet balsamic.
Gustările trebuie să fie sărace în carbohidrați, astfel încât puteți ronțăi câteva măsline, brânză maturată, ouă fierte tari, somon afumat sau ton la conservă. De asemenea, puteți mânca nuci sau unt de alune, care să se încadreze însă în porția de carbohidrați.
Citește și DIETA-MINUNE CARE ÎNVINGE CANCERUL ŞI VINDECĂ DIABETUL! MEDICII SUNT ŞOCAŢI DE ACEASTĂ DESCOPERIRE
Alimente permise în dieta ketogenică
- vita
peste sau fructe de mare, preferabil ansoa, calamar, somn, cod, platica, halibut, hering, macrou, somon, sardine, calcan, pastrav, biban, ton
porc (neaparat cumparat dintr-o sursa sigura pentru prevenirea infectiilor cu bacterii)
bacon si carnati (verifica eticheta pentru a nu avea adaos de zahar)
carne de pasare: pui, curcan, prepelita, rata, gasca, fazan
crustacee: scoici, crab, homar, creveti, calamar, midii, stridii
carne de vanat
oua
smantana
branza cottage cu grasime
toate branzeturile tari si mai moi
branza grasa
branzeturi fermentate (in special iaurtul grecesc) – ai grija insa la cantitatea de carbohidrati pe care le ofera - legume cu frunze verzi
sparanghel
bok choy
broccoli
varza
varza de bruxelles
conopida
telina
arpagic
castraveti
usturoi
ceapa
ciuperci
praz
nap
spanac
ridichi
sfecla mangold
masline - Supa de pui goala sau cu bulion
cafea decofeinizata
ceai decofeinizat
ceai de plante
apa
3 rețete din dieta ketogenică
Micul dejun ketogenic ar putea consta în ouă gătite în ulei de cocos, alături de șuncă de curcan bio sau cârnați de casă și ardei copți, sau în ouă amestecate în tigaia ceramică cu brânză, spanac și ciuperci, în ulei de măsline sau de cocos bio.
La prânz puteți mânca multe frunze de salată peste care adăugați felii de carne de pui sau vită, câteva nuci sau felii de avocado stropite cu dressing de salată gras și sărac în carbohidrați sau cu sos vinaigrette preparat din ulei de măsline extravirgin și oțet balsamic.
Cina ar putea consta în file de somon la grătar, două cotlete de porc sau o friptură. Serviți-le alături de sos pe bază de smântână și broccoli, conopidă sau sparanghel cu unt deasupra.