Dieta in functie de diferite boli, precum cancerul si afectiuni ale glandei tiroide
Theo are 31 de ani, iar in 2012 a decis sa isi schimbe complet viata. Intr-o seara, uitandu-se in oglinda, tanarul a realizat ca nu are un stil de viata sanatos, lucru care se putea observa si din punct de vedere estetic. De atunci, Popescu Theodor Vlad a inceput sa tina o dieta conceputa chiar de el si sa faca sport. In numai cinci luni, el a reusit sa slabeasca 35 de kilograme, ajungand de la 110 la 75 de kilograme.
Atunci, Theo a realizat ca doreste sa isi transforme pasiunea in meserie si sa ii ajute pe cei care nu au motivatia suficienta pentru a slabi.
A urmat cursuri de nutritie, dar si de antrenor de sport, iar acum concepe diete personalizare si diferite programe de exercitii fizice. Tanarul sustine ca cea mai mare problema a celor care incep o dieta data de nutritionist sau inspirata de pe internet, consta in faptul ca nu tin cont si de bolile de care au suferit sau de care sufera: „De multe ori, poti tine o dieta standard care sa nu dea rezultate, asta din cauza ca suferi de o afectiune. Atunci cand esti bolnav, metabolismul se modifica, iar necesitatile sunt altele, mai ales daca vrei sa slabesti. Tocmai de aceea, atunci cand incepem o dieta, trebuie sa tinem cont de bolile pe care le-am avut sau pe care le avem. Sunt multi care nu tin cont de acest lucru si au ajuns sa isi inrautateasca starea de sanatate”, a declarat nutritionistul, pentru CANCAN.ro.
Nu trebuie sa ne schimbam stilul de viata!
O alta gresela majora a celor care incep o dieta, sustine Theo, consta in faptul ca isi schimba total stilul de viata: „Pentru ca o dieta sa fie realizabila pe termen lung pentru client si eventual sa se transforme intr-un stil de viata, acestatrebuie sa nu sufere o transformare prea brusca si radicala a stilului de viata pe care il are. Nu este in ordine sa i se taie jumatate din alimentele pe care le manca inainte si nici sa fie nevoit sa se abtina de la anumite produse care ii plac”.
Dusmanul cel mai mare al pierderii in greutate: tranzitul lent!
O problema foarte des intalnita, mai ales in randul femeilor, o reprezinta digestia lenta. Pentru a putea scapa de surplusul de greutate, orice persoana trebuie sa aiba digestie cel putin o data pe zi. Multi apeleaza la pastile diuretice sau ceaiuri de acelasi fel, insa ele au o efecte negative asupra organismului. Problema tranzitului lent se poate rezolva tot din alimentatie: „O persoana cu digestie lenta ar trebui sa manance cantitatile optime de la fiecare masa, sa aiba 4 sau 5 mese pe zi, in functie de obiectiv, sa aiba o alimentatie bogata in fibre si sa consume alimente usoare si cat mai putin procesate. Digestia poate fi ajutata cu ceai verde si enzime digestive”, ne-a marturisit nutritionistul!
Iata ce alimente ar trebui sa consume cei care sufera de afectiuni ale glandei tiroide sau de cancer!
Unul din zece romani sufera de afectiuni ale glandei tiroide. Aceste boli produc schimbari hormonale majore, care duc la luarea in greutate. Tocmai de aceea, cei in cauza trebuie sa tina numai diete personalizate, prin care ca compenseze lipsurile existe in organism:„Teoretic, o astfel de persoana nu trebuie sa faca ceva in mod special fata de un om sanatos. In momentul in care ai o afectiune medicala este si mai important sa mananci echilibrat si bogat din punct de vedere nutritiv. Daca o persoana sanatoasa are un stil de viata echilibrat, previne pe cat posibil astfel de boli. Daca are deja o afectiune, atunci un stil de viata echilibrat va ajuta foarte mult. De altfel, multe dintre aceste afectiuni sunt consecintele unui stil de viata dezordonat. BineInteles, de la afectiune la afectiune sunt anumite alimente pe care trebuie sa le evitam, dar si produse necesare, pe care trebuie sa le folosim frecvent in alimentatia noastra. Cei care sufera de afectiuni ale glandei tiroide sunt nevoiti sa consume alimente bogate in iod, precum peste, in special somonul si fructele de mare, ciuperci, spanac, pepene galbene, dar si nuci sau migdale. Bolnavii de cancer au, de obicei, organismul slabit, asa ca trebuie sa manance putin si des, produse cat mai sanatoasa. Este necesar sa evitam carnea, in special porcul sau oaia. Se recomanda carne de curcat, orez alb, cartofi, dar si multe fructe si legume”.
Cea mai gresita dieta bazata pe infometare!
Multe tinere aleg calea cea mai usoara pentru a slabi. Astfel, ele se infometeaza, ajungand sa manance mai putin de 500 de calorii pe zi: „In primul rand sa nu ii spunem dieta ci un stil de viata sanatos. Infometarea este cea mai gresita abordare. Si va voi explica de ce. Priviti metabolismul vostru ca pe un cuptor cu lemne. Daca aruncam cate un lemn in foc, acesta va arde putin si se va stinge. Daca punem cantitatea optima de lemne pe foc, constant, pe toata durata zilei, acesta va arde puternic. La fel si cu metabolismul, o alimentatie cu patru mese echilibrate va face ca metabolismul sa fie accelerat si sa arda grasimile din corp sau sa construiasca masa musculara In functie de obiectiv”, ne-a marturisit Theo Popescu.
Steroizii duc la impotenta!
Majoritatea antrenorilor de fitness recomanda clientilor sa consume steroizi, atat pe cale orala, cat si injectabila, pentru ca efectele sportului sa fie vizibile intr-un timp record. Folositi pe terrmen lung, steroizii au efecte dezastruoase: „Toţi steroizii sunt bazati de testosteron. In momentul in care ii iei, in care injectezi in organism, ai un nivel mult mai mare de testosteron decat un om obişnuit. Asta poate duce la o crestere de moment a potentei si a apetitului sexual. Insa, propriul tau corp se opreste si nu mai produce propriul testosteron, pentru ca nu mai are nevoie. In momentul in care te lasi de steroizi, corpul nu mai stie sa produca testosteron si atunci apare impotenta. Perioada poate tine si pana la un an. Depinde cat de tare dai organismul peste cap”, sustine nutritionistul.
CITESTE SI:
A slabit peste 10 kilograme in timp record cu o dieta MINUNE! Cum arata acum Roxana Nemes
Claudia Balan