Dieta hipocalorică. Care este meniul dietei cu care a slăbit Gabriela Cristea
Dieta hipocalorică, regimul de slăbit cu care Gabriela Cristea a reușit să dea jos multe dintre kilogramele acumulate în sarcină, este una dintre preferatele celor care vor să slăbească rapid. Iată meniul și ce presupune dieta hipocalorică
Dieta hipocalorică devine mai strictă pe măsură ce se pierde din numărul de kilograme. Ritmul de pierdere în greutate în mod corect, fără a pune sănătatea în pericol, este de 1 kg – 1,5 kg pe săptămână.
Ce este dieta hipocalorică
Necesarul caloric mediu pentru menținerea greutății este de 1.800 –2.000 calorii la femei și 2.200 – 2.500 calorii la bărbați. Prin urmare, în momentul în care vrem să slăbim, acest aport caloric trebuie redus, iar dieta hipocalorică presupune să consumăm, în medie, aproxmativ 1200-1400 de calorii.
Principii dieta hipocalorică
Respectarea unui program cu 3 mese principale pe zi care să păstreze noțiunea de dimineață, prânz și seară la o distanță de maximum 5-6 ore între ele și cu un interval de minimum 3 ore de la ultima masă până la culcare.
Acordarea unui timp de 15-30 de minute pentru fiecare masă în care să nu se desfășoare nici un alt fel de activitate (TV, PC, telefon, citit), ochii, nașul, gură, mâinile vor fi 100% implicate în savurarea actului alimentar.
Eliminarea rontaielilor dintre meșe, fie că sunt dulci sau sărate.
Renunță la produsele de tip fast-food, prăjeli, sosuri cu maioneză, în general la orice mâncare al cărei conținut și mod de preparare nu ne sunt cunoscute, dacă vrei o dietă de slăbit cu rezultate.
Citește și: DIETA RINA DETALIATĂ PE ZILE: REȚETE, BENEFICII, PRINCIPII DIETA RINA 90
Meniul zilnic în dieta hipocalorică
Meniul pentru dieta hipocalorică conține nu mai mult de 1200 de calorii, pe zi.
Meniul zilnic în dieta hipocalorică luni
- Mic dejun ; 100 ml lapte degresat, o cafea îndulcită cu zaharină, o felie de pâine prăjită cu marmeladă light şi 150 ml suc natural de portocale.
- Prânz ; O porţie de supă de legume, 200 g peşte la grătar cu 50 g cartofi natur, un măr copt.
- Gustare Două piersici.
- Cină ; 100 g salată de vinete (fără maioneză) cu două roşii, o felie de pâine integrală, 100 ml iaurt degresat.
Meniul zilnic în dieta hipocalorică marți
- Mic dejun ; 100 ml iaurt degresat, 2 kiwi, o cafea îndulcită cu zaharină.
- Prânz ; salată din doi ardei copţi, 200 g piept de curcan la grătar, o felie de pâine integrală, 50 g de ananas proaspăt sau din compot.
- Gustare ; 100 ml lapte degresat, două caise.
- Cină ; 150 g legume (la alegere) fierte, 100 g peşte la grătar, o felie de pâine integrală şi un iaurt degresat.
Meniul zilnic în dieta hipocalorică miercuri
- Mic dejun ; 200 ml lapte degresat cu 50 g cereale integrale, o portocală, o cafea cu zaharină.
- Prânz ; 200 g de mazăre gătită,50 g brânză telemea de vacă, două roşii.
- Gustare ; 200 g salată din fructe de sezon (piersici, caise, pepene galben) fără frişcă şi fără alcool.
- ină ; 150 g de broccoli fiert, 200 g peşte la grătar, 50 ml iaurt de fructe degresat.
Meniul zilnic în dieta hipocalorică joi
- Mic dejun ; 200 ml suc de kiwi, 200 ml lapte degresat, cafea îndulcită cu zaharină, o felie de pâine integrală cu marmeladă light.
- Prânz ; 200 g piept de pui la grătar, 100 g fasole verde şi morcovi fierţi, 200 g salată din două roşii, un castravete, o ceapă potrivită şi un ardei gras condimentate cu puţin ulei de măsline şi sare, o felie de pâine integrală.
- Gustare ; O banană.
- Cină ; 200 g legume (la alegere) fierte, 150 g peşte la grătar, 100 ml iaurt degresat.
Meniul zilnic în dieta hipocalorică vineri
- Mic dejun ; 2 kiwi, 100 ml iaurt degresat cu 50 g de cereale integrale, o cafea îndulcită cu zaharină.
- rânz ; 200 g salată de roşii, castraveţi şi ceapă, două pulpe de pui la grătar.
- Gustare ; 100 g fructe de pădure (poţi înlocui şi cu alte fructe la alegere) cu 50 ml iaurt degresat.
- Cină ; 200 g peşte la grătar, 100 g cartofi natur, pepene roşu la discreţie.
Gabriela Cristea a scăpat de kilograme cu 1000 kcal pe zi
După cea de-a doua sarcină, Gabriela Cristea a decis să recurgă la o dietă hipocalorică, având deja experiența unor rezultate bune cu acest tip de regim de slăbit.
”Mănânc doar carne, pește și legume, atat. Carne pe grătar sau la cuptor, legume crude sau fierte. Cinci porții pe zi, cantptăți destul de mici. Mai mănânc și trei ouă pe săptămâna. De pâine, paste, carbohidrați, nici nu se pune problema. Însă eu am o slăbiciune pentru dulciuri. Și am făcut de câteva ore, dar hiperproteice. Mai exact, în loc de făină am folosit tărâțe măcinate și am adăugat puțin îndulcitor artificial, specific diabeticilor. Am făcut și prăjituri normale, dar m-am consolat doar cu mirosul” spunea Gabriela Cristea cu ceva timp în urmă.
Vedeta tv a mărturisit că a transformat dieta hipocalorică mai degrabă într-un stil de viață.
”E mai mult un mod de viață. Astăzi am sărit peste o masă și nu trebuie să sărim peste mese. Am o prietenă care este nutriționist. Toate lucrurile care îmi plăceau în mod deosebit se aflau în planul meu alimentar. E foarte simplu, dar trebuie să ai pe cineva care să-ți deschidă ochii. Eu mănânc 5 mese pe zi, 3 principale și 2 gustări.
Am analizele făcute, dar ideea este că nutriţionistul mi-ar da cam acelaşi lucru să mănânc. Eu am mai fost la nutritionist, adică nu aş fi la prima abatere. Ştie exact cum gândesc nutriţioniştii şi cam ce-ţi dau. Ideea este că prefer să îmi măsor singură kilocaloriile şi prefer să mănânc în fiecare zi, ce îmi place. Îmi cunosc cel mai bine propriul corp”, spune Gabriela Cristea despre dietă.
Citește și: DIETA INDIANĂ. MENIU PENTRU PLANUL DE 7 ZILE