Dieta daneză. Cum să obții un trup de invidiat, într-un timp record
Primăvara a venit, iar vara se apropie cu pați repezi, așadar, un trup de invidiat este un must have al tuturor femeilor. Această dietă de 13 zile, dieta daneză, te ajută să slăbești rapid și eficient și să elimini cel puțin 4 kilograme.
Principiul sau este de a aduce în organism un aport mai mare de proteine care să îmbunătățească și să stimuleze pe termen lung metabolismul, pentru arderea grăsimilor. Astfel, efectele sale de slăbire vor continuă chiar și după cele 13 zile. În plus, această dietă te ajută să elimini excesul de lichide acumulate în organism și, prin urmare, să scapi de senzația de balonare datorată retenției de apă.
Cu toate acestea, reține că această dietă este destul de strictă și orice modificare a meniului întrerupe procesul și te obligă să întrerupi dieta. Într-o astfel de situație, ai voie să o reiei numai după șase luni. Pe de altă parte, dacă urmezi dieta până la capăt, se recomandă să nu o mai ții timp de 2 ani.
Pentru a duce la bun sfârșit proiectul de slăbire cu dietă daneză, trebuie să bei cel puțin 2 litri de apă pe zi și să practici în mod regulat o activitate fizică ușoară. Că să profiți mai mult timp de beneficiile dietei și să eviți îngrășarea, trebuie să faci mișcare și să ai o alimentație sănătoasă și echilibrată și după ce finalizezi dieta.
Se recomandă să consulți un profesionist din domeniul sănătății de fiecare dată când dorești să încerci o dietă nouă.
Care este meniul permis în dietă daneză?
Dieta daneză este una dintre cele mai controversate diete de slăbit, deoarece aportul zilnic de calorii este foarte scăzut. Motivul pentru care se recomandă să nu depășim cele 13 zile este legat de riscul de punere în pericol a sănătății. Într-adevăr, atunci când urmăm această dietă, nu trebuie să depășim cele 800 de calorii pe zi că să obținem rezultatele dorite.
Cea mai sănătoasă și mai durabilă rată de scădere în greutate este de 0,5-1 kg pe săptămâna. Astfel, trebuie să arzi cu 570 – 1140 de calorii mai mult decât consumi în fiecare zi.
Reguli principale
Este important să nu trișezi! Programul de 13 zile este precis și foarte clar privind ce trebuie să mănânci în fiecare zi. Nu poți mânca și nu poți bea nimic altceva. Dacă faci o singură modificare a programului, trebuie să oprești totul și nu poți relua dietă timp de 6 luni.
- Nu mestecă gumă (nici măcar gumă fără zahăr).
- Nu bea alcool (bere, vin, șampanie, cidru etc.).
- Nu folosi ulei pentru gătit (chiar dacă este ulei de măsline extravirgin).
- Nu folosi miere, zahăr, sosuri pentru salate.
- Ar trebui să bei cel puțîn 2 litri de apă pe zi că să nu te deshidratezi.
Alimente permise:
- Sare și piper
- Suc de lămâie
- Îndulcitori
- Ceapă
- Oțet de mere
- Cafeaua neagră fără zahăr sau lapte este unul dintre cele mai consumate alimente în timpul unei diete de 13 zile.
Meniu pe 13 zile
Ziua 1
Mic dejun: 1 cană de fulgi de ovăz amestecată cu un fruct, 1 cană de cafea neagră sau ceai.
Prânz: 2 ouă fierte, spanac gătit (după bunul plac ), 1 roșie
Cină: 1 friptură (230 g), salată
Ziua 2
Mic dejun: 1 felie de pâine integrală prăjită, 1 ou fiert tare, 1 ceașcă de cafea neagră sau ceai
Prânz: 1 file de curcan la cuptor, 1 ceașcă de iaurt din lapte de capra
Cină: 1 file mare de peste (230 g), salată.
Ziua 3
Mic dejun: 1 felie de pâine integrală prăjită, 25g de brânză de capra, 1 ceașcă de cafea neagră sau ceai
Prânz: 1 file de pui la cuptor, salată (salată specială de dietă)
Cină: Sote de apio (vezi rețeta mai jos), 1 roșie, 1 fruct
Ziua 4
Mic dejun: 1 felie de pâine integrală prăjită, 1 ou fiert tare, 1 cană de cafea neagră sau ceai
Prânz: 1 litru de suc de fructe, 1 cană de iaurt din lapte de capra
Cină: 1 ou fiert tare, 1 morcov ras, 25 g brânză de capra
Ziua 5
Mic dejun: 1 morcov ras asezonat cu suc de lămâie, un ou fiert tare, un fruct
Prânz: 1 felie de peste (230 g) gătită cu lămâie
Cină: 1 file de pui mare, sote de apio
Ziua 6
Mic dejun: 1 cană de fulgi de ovăz amestecată cu un fruct, 1 cană de cafea neagră sau ceai
Prânz: 2 ouă fierte, 1 morcov
Cină: piept de pui la grătar (fără pieliță), salată (salată dietetică specială)
Ziua 7
Mic dejun: 1 felie de pâine integrală prăjită, 1 ceașcă de cafea neagră sau ceai
Prânz: 1 file de peste la cuptor, salată (salată dietetică specială)
Cină: 1 friptură (de pasăre) la grătar, 1 fruct
Ziua 8
Mic dejun: 1 felie de pâine integrală prăjită, 25 g brânză de capra, 1 ceașcă de cafea neagră sau ceai
Prânz: 2 ouă fierte, 1 file de pui la grătar, salată (salată specială dietetică)
Cină: sote de apio, 1 roșie, 1 fruct.
Ziua 9
Mic dejun: 1 ceașcă de fulgi de ovăz amestecat cu un fruct, ceașcă de cafea neagră sau ceai
Prânz: 1 file de peste la cuptor, 1 cană de iaurt
Cină: 1 felie mare de piept pui (230 g), 1 fruct
Ziua 10
Mic dejun: 1 felie de pâine integrală prăjită, 25 g de brânză de capra, 1 ceașcă de cafea neagră sau ceai
Prânz: 1 ou fiert tare, salată (salată dietetică specială), peste la grătar (250 g maximum)
Cină: sote de apio, 1 roșie, 1 fruct
Ziua 11
Mic dejun: 1 felie de pâine integrală prăjită, un cub de brânză de capra, 1 cană de cafea neagră sau ceai, 1 fruct
Prânz: 1 litru de suc de fructe, 1 cană de iaurt din lapte de capra
Cină: 1 ou fiert tare, 1 morcov ras, 25 g brânză de capra
Ziua 12
Mic dejun: 1 morcov ras condimentat cu suc de lămâie, un ou fiert tare, un fruct
Prânz: 1 felie mare de peste gătit cu suc de lămâie
Cină: 230 g file de pui la grătar , salată, sote de apio.
Ziua 13
Mic dejun: 1 felie de pâine integrală prăjită, 25 g de brânză de capra, 1 ceașcă de cafea neagră sau ceai
Prânz: 2 ouă fierte țări, 1 morcov ras
Cină: piept de pui la grătar (fără pieliță), salată.
Acest tip de dietă extremă a fost practicată, pentru prima dată, în spital, ea fiind destinată persoanelor obeze. Obiectivul dietei a fost acela de a le ajută să piardă din greutate rapid, pentru a putea fi operate.
Planul de dietă asigura o pierdere a unei greutăți de până la 10 kg în doar 13 zile. În medie, necesarul zilnic de energie al unei persoane adulte, care nu este activă fizic, este de aproximativ 1500 – 2500 de calorii pe zi. Prin intermediul dietei daneze, care limitează consumul la doar 600 de calorii pe zi, corpul uman întră intr-o stare de deficit de calorii și folosește rezervele de grăsime proprii pentru energia de care are nevoie zilnic. De aceea, se poate considera că dieta daneză se adresează, în special, persoanelor care se confruntă cu obezitate abdominală (sau au depuneri mari de grăsime la nivelul abdomenului).
Sursa foto: Pexels.com